Vágólapra másolva!
Két különböző, egymástól tizenkétezer kilométerre és hat időzónára lévő show-val kezdte 2009-et a Sensation White, de lesz még dupla party az idei sorozatban. Focistadionok és kulturális központok borulnak fehérbe világszerte, bemutatjuk, milyen társaságba keveredett a Papp László Budapest Sportaréna.
Vágólapra másolva!

Hasselt (Belgium), Ethias Arena, március 14.
Belgium volt az első 2005-ben, ahol Hollandián kívüli Sensationt rendeztek, idén Hasselt Ethias Arenája fogadott tizenhétezres tömeget - városon belül máshol nem is fért volna el az Ocean of White produkciója. A 2004-ben befejezett, huszonegyezer férőhelyes Ethias a Grenslandhallen rendezvényközpont egyik legújabb épülete, általában teniszmeccseknek, kerékpár- és atlétikai versenyeknek ad otthont, és itt zajlott a 2005-ös Junior Eurovíziós Dalfesztivál is.

Santiago (Chile), Centro Cultural Estación Mapocho, március 14.
A belgiumi Ocean of White hajnali órái alatt Chilében az Európán már végigsöprő The Tree of Love-show kezdte pörgetni tizenötezres közönségét. A party helyszíne a Centro Cultural Estación Mapocho volt, amelyet 1912-ben építettek az ország függetlenségének 100. évfordulójára készülve. A 1976-ig vasúti pályaudvarként üzemelő épület a kilencvenes években vált Santiago kulturális központjává, ma művészeti kiállításoknak, koncerteknek, nemzetközi vásároknak ad otthont.

Sao Paolo (Brazília), Anhembi Exhibition Pavilion, április 4.
Dél-Amerika meghódítása tavaly kezdődött Chilével, most Brazíliát is behálózta a Sensation. A The Tree of Love az Anhembi Exhibition Pavilionban mutatkozott be, ahol közel harminc éve nem volt ekkora interaktív szórakoztató esemény. Általában kiállítások és művészeti vásárok foglalják el az épületet, amely csak egy része Dél-Amerika legnagyobb rendezvényközpontjának, a négyszázezer négyzetméteren fekvő Anhebi Parque-nak.

Bécs (Ausztria), Wiener Stadthalle, május 2.
Bécsben Európa egyik legrégebbi és legforgalmasabb, rendezvényekre szabott épületének főtermébe ömlik a Fehér Óceán. Az ötven éve üzemelő Stadhalléban szinte az összes világhírű zenei előadó fellépett már, akusztikai adottságai ugyanis bármilyen megaprodukció levezénylését lehetővé teszik.

Lisszabon (Portugália), Pavilhao Atlântico, május 4.
Az 1998-as lisszaboni világkiállítás fő témája az óceán volt, mint örökség a jövő számára. A Pavilhao Atlânticót akkor építették, most tizenegy év elteltével az óceán visszatér. A húszezer ember befogadására alkalmas épületben 2002-ben világrekordnak számító nyolcezer-ötszáz néző előtt játszották a Sporting-Roma (5-5) meccset az UEFA teremfoci kupáján, 2005-ben az MTV European Music Awards estjét rendezték itt, sőt már a WWE pankrátor-cirkusza is járt a falak között.

Budapest (Magyarország), Papp László Budapest Sportaréna, május 16.
A Budapest Sportcsarnok leégését követően 2003-ban nyitották meg az új arénát, majd egy év múlva megkapta Papp László nevét. A nyolcezer négyzetméteres, szabadon alakítható küzdőtéren a zenei események mellett megférnek a labdajátékok, csapatsportok, a jégszínház-előadások, a motocross, jet-ski- és szörfversenyek is. Meg persze a Sensation White, másodszorra.

Forrás: [origo]