Vágólapra másolva!
A Király utcai Vam Desing Center a hazai létező szocializmus emlékeit bemutató A legvidámabb barakk kiállításához kapcsolódóan tart Retrofarsangot február és a tél utolsó szombatján. A programon az obligát jelmezbál és retrozenés táncmulatság mellett retrós divatbemutatón is szórakozhatunk.
Vágólapra másolva!

Vagyunk egy páran, akik lecsúsztunk a huszadik századi Magyarország legnagyobb bulijáról. Ennek a negyven évig tartó gigapartynak, melyet először egy kopasz, majd egy lassúbeszédű dj jegyzett, rissz-rossz pr-osok a "szocializmus" fantázianevet adták.

A két hangulatfelelős egy szigorúbb kezdés után egyre chilloutosabbra vette az ütemet, aztán a végére úgy leült a jókedv, hogy mindenki jól megunta és hazament. Akik húsz-harminc éve éppen nem értek rá, azoknak a Vam Design Center jóvoltából február 27-én alkalmuk nyílik tömörítve végigbulizniuk az 1950-től 1990-ig tartó időszakot.

A Retrofarsang nevű egyestés rendezvénysorozatot divatbemutató nyitja este hétkor. A catwalkon tizenegy fiatal magyar divattervező tárja a világ elé munkáit, melyek elkészítéséhez egytől egyig az átkos öltözködési irányzataiból merítettek ihletet.

Este kilenctől a Chill Out zenekar csap oda a retrónak a hatvanas és hetvenes évek slágereivel, tíz órakor pedig hajnalig tartó nyolcvanas évek bulija kezdődik. Egy este leforgása alatt tehát végigpartyzható a pattintott kőkor zenei palettája Németh Leheltől a Step zenekarig.

A párhuzamnadrág, a jersey-miniruha és a gitáros nyakkendő egyetlen huszonegyedik századi hasznosítási lehetőségére (ti. kuka) is alternatívát nyújt a Retrofarsang: A szervezők arra buzdítják a nagyérdeműt, hogy öltözködésükkel maguk is vegyenek részt a rendezvény "retrósításában". A jelmezben érkezők a belépő árából kedvezményt kapnak, sőt a legautentikusabb szocialista öltözék tulajdonosa különnyereményben részesül.

A rendezvény estéjén látogatható a Legvidámabb barakk című kiállítás is, ahol kétszáz fotón és stílusosan, a látogatók által "beszolgáltatott" tárgyakon keresztül nyerhet a közönség bepillantást egy letűnt kor mindennapjaiba.

Divatbemutató a Vamban

A jegyek a helyszínen háromezer-ötszáz forintba kerülnek, elővételben a Ticketpro jegyirodáiban egy ötszázassal olcsóbb, akárcsak a jelmezben érkezőknek. A nyugdíjasjegy kétezer, míg a jelmezben érkező nyugdíjasok ebből is kapnak ötszáz forint kedvezményt.

party.[origo].hu