Újra forog - a party.[origo].hu és Dän Von Schulz dj-iskolája másodszor!

Vágólapra másolva!
A nagy érdeklődés és a siker hatására a szervezők idén újra elindítják a party.[origo].hu és Dän Von Schultz közös lemezlovas-tanfolyamát. Azok is próbálkozhatnak, akik a tavalyi képzésre nem juthattak be, hiszen akkor több mint kétszáz jelentkező közül kellett kiválasztani azt a huszonötöt, aki részt vehetett.
Vágólapra másolva!

A vezető tanár (osztályfőnök) Dän Von Schulz szakmai tekintélyének jelentős szerepe van abban, hogy a 2008 február-márciusában először megrendezett dj-képzésben olyan sokan akartak részt venni.

Mivel a létszámkorlát miatt sok tehetséges és elhivatott lemezlovasjelöltet voltak kénytelenek kirostálni a felvételi beszélgetéseken, a szervezők megígérték, lesz folytatás. Az ígéret február 16. és március 13. között valóra válik, újabb évfolyam sajátíthatja el a mesterség fogásait a szakma egyik "doyenjétől" és szintén neves segítőtársaitól.

A tavalyi tapasztalatok alapján Dän Von Shultz elmondta, hogy a teljesen kezdőknek sem kell megijedni, az első tanfolyamon is jó néhányan részt vehettek olyanok, akik addig semmilyen előképzettséggel nem rendelkeztek. Sőt, felszerelés sem szükséges, hiszen a gyakorláshoz a technikát az iskola a foglalkozások helyszínén, a Barokkóban biztosítja.

"Az ügyvédtől az egyetemistán, tanáron és bankszakemberen át az állatorvosig különböző hátterű diákok vettek részt az első képzésben, mégis jó, egymást segítő közösség alakult ki. Nagyon örülnék, ha minél több lány jelentkezne, tavaly csak tíz százalékos volt az arányuk. Ők 30 százalékos kedvezményt kapnak a részvételi díjból" - utalt Schultz arra, hogy örvendetes volna, ha nem csak exmodellek és -pornósok képeznék a dj-szakma női szakágát.

A tanításban elsősorban dj Zola, Stefan és Clark segíti Dän Von Schultzot, illetve bizonyos szakkérdésekben más vendégtanárok is segítségükre lesznek, sőt korábbi végzősök is megmutatják, hova fejlődtek. A tanmenetet úgy határozták meg, hogy a hatvan tanóra alatt a hallgatók átfogó ismereteket kapjanak minden olyan területről, ami kapcsolatban lehet a lemezlovasok mindennapi munkájával.

A bakelit- és CD-alapú munkaeszközök összeállítása és kezelése, a mixelés gyakorlata, a zenei stílusok áttekintése, a zeneíró-szerkesztő szoftverek használata, valamint az analóg és digitális technikát ötvöző Serrato kezelése alkotja a képzés magvát, de tananyagban benne lesznek, például, az önmenedzselési ismeretek és a jogi alapok is. Sőt, a dj-zés illemtanát, az előadói módszerekkel kapcsolatos tudnivalók is.

Forrás: [origo]
Oktatás

Neves dj-k alkotják a vizsgabizottságot. Tavaly dj Junior, Konga és Randall ítélte meg a diákok tudását. Érdekes, hogy a vizsgázók többsége akkor a bakelitet választotta a keveréshez, és csak öten voksoltak a CD-re.

Az iskola természetesen igyekszik a hallgatók pályafutásának kibontakozását is segíteni. A New Generation dj-ügynökség révén rendszeres munkalehetőséget biztosít a sikeres vizsgázóknak, sőt a legtehetségesebbeknek Schultz közös fellépéseket is ajánl majd a záró gálaparty után. Ezenkívül lesz lehetőség demómixek készítésére, valamint a képzéssel együttműködő online rádió(k)ban való megjelenésre.

A tavalyi végzősök közül Maximnak Dän Von Schultz személye jelentette a fő motivációt a részvételre, egy ideje már kereste a lehetőséget, hogy bejusson egy általa vezetett képzésre. Elmondása szerint az oktatók sok hasznos újdonságggal megismertették (noha volt már páréves előképzettsége), és több beidegződésén is változtatott a tanácsok hatására.

Maxim az idén már besegít az tanfolyam szervezésébe, és az órákra is megint el fog járni, nemcsak azért, hogy a tapasztalatait megossza az új diákokkal, hanem a további tanulás végett is.

A beiratkozás február 2-án, 4-én, 6-án, 9-én, 11-én és 13-án lesz, addig is jelentkezni és további információkat szerezni a [email protected] címen és a 06-20-363-0330-as telefonszámon lehet.