Ibizai kettős ügynök - Smokin Jo-nyertesek

Vágólapra másolva!
Szombaton ismét egy igazi house-nagyágyú látogat el hazánkba. Ezúttal a modellként sem utolsó amazon, az ibizai éjszakai élet ünnepelt dj-je, Smokin Jo áll a Privé lemezjátszói mögé. Természetesen a hazai körítés is erőteljesre sikerült, Budai és Dave van N társaságában Forteba és From P60 is a színpadra lép. Finom ütemek a Housemusic.hu ajánlásával. Nyereményjáték viszont csak itt, a party.[origo].hu-n vipjegyekért - sorsoltunk!
Vágólapra másolva!

A korai kilencvenes évek londoni illegális partyjainak tündére, a Mortal Combat videojáték és a Pioneer fülesének arca nemcsak a dj-pultban, de a divatszakmában is megállja a helyét. Szépsége senkit sem hagyhat hidegen, és ha még lemezei is nála vannak, ott szem nem marad szárazon, láb nem marad mozdulatlan.

Jo pályája a kilecvenes évek óta töretlenül ível fölfelé. Karrierje a rave-korszak hajnalán indult, amikor szinte az elsők között játszott dallamos, a kor általános zenéjéhez képest táncolhatóbb, house-hoz közeli zenét. Így aztán nem meglepő, hogy pillanatok alatt az épp kialakulóban lévő ibizai éjszaka ünnepelt lemezlovasává avanzsált, 2002 nyarán nem volt ritka az öt fellépés sem egy éjszaka alatt.

Legújabb projektjét, melyben produceri és énekesi képességeit is megvillantja társával, Pete Gleadhallal, a Trnsstr névre keresztelte, s nemrég indult turnéra a szigetországban.

Magyar részről velünk lesz a Beatport eladási lista csúcsát ostromló Budai: a Plastic City dj-legendájának zenészkarrierje már tizenhárom évesen sejthető volt, hiszen az egyébként is zeneszerető család fiát az édesapa zenekonzervatóriumba küldte. Klasszikus zenét tanult, de nem telt el sok idő, hogy az elektronikus zene hajnalán őt is magával ragadja a bakelitek világa.

1994-ben meg is jelentette The Timerewinder című albumát, melynek sikere egyértelműen jelezte az elektronikus szcénában való létjogosultságát. Többek között ennek az albumnak köszönhetően írhatott alá a Plastic Citynél, illetve kaphatott rezidensséget Sven Väth szuperklubjában, a frankfurti Cocoonban.

Az éjszaka folyamán színpadon lesz még a szó szerint határtalan sikereknek örvendő Dave van N, illetve a Plastic City és Irma kiadók első számú magyar kedvencei, Forteba és From 60. Bővebb információkat a Housemusic.hu cikkében találtok.