Egynyári nyalánkságok - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Bár a hét eddig zord időjárása kissé széjjelcsapta a vízparti strandolás és bulizás minden lehetőségét, azért reménykedünk, hogy az elkövetkező napokban újfent szikrázó napsütés alatt örömködhetünk. Ismét két adagban adjuk a programokat, elsőként - a megfelelő körülményekben bízva - mindenkit balatoni kiruccanásra bíztatunk, a maradék ajánlóban pedig a hagyományos, "száraz" bulizáshoz csinálunk kedvet.
Vágólapra másolva!

A nyári fesztiválszezon kezd besűrűsödni, és úgy tűnik, hogy a hazai bulizók annyira rákaptak, hogy mostanra nem csak egymást érik a többnapos rendezvények, hanem akár egymásra is szerveznek színvonalas és húzós fellépőkkel jelentkező fesztiválokat. Szemben egymással a Balaton két partján, Zánkán és Fonyódligeten is megy már a bulizgatás, döntse el mindenki, melyiket választja.

Újjáéledő Úttörőváros
A tavalyi nyitó esemény után bebizonyosodott, hogy kiváló fesztiválhelyszín a zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum (leánykori nevén: Úttörőváros). Idén, július 23. és 27. között négy színpadon százhúsz produkciót mutatnak be a fesztivál vendégeinek.

A Wu-Tang Clan vezére, RZA hiphop-nagyúr (akinek nevét nem "árzíéj"-nek, hanem az angol penge - razor - szó után "réza"-nak kell ejteni), a teljes rajt ezúttal nem hozza magával, egyedül produkálja magát. Aztán lemezjátszók mögé áll majd az angol hiphopszcéna eredeti és különc figurája, az orosz származású dj Vadim. A break, a funk, a dzsessz, a hiphop és a drumandbass inspirálta zenéket Killa Kela támogatja beatboxával, akinek feltehetően egy egész dobgépet építettek a szájába.

Jön még a Zion Train, az angol dubszíntér egyik legismertebb együttese, a drum'n'bass-fanokat a Noisia és a finn dj Teebee zúzása késztetheti csápolásra, de az elektrofunkot, robodiszkót, acid- és deephouse-t latin és bollywoodi hatásokkal vegyítő Freeform Five-on kívül az újhullámos elektró, franciahouse és poppunk keverékét adagoló Cagedbaby is speckó dj-szettel készül.

Az elektronikus vonalonat elhagyva: koncertet ad a kanadai-skót punk-rocker banda, a Real McKenzies és a szintén hasonlóban utazó berlini ötösfogat, a Beatsteaks. A fesztivál szervezői azokra is gondolnak, akik az abszolút aktív pihenés, vagyis az (extrém) sportok elkötelezettjei mind nézőként, mind művelőként.

RZA: Tragedy

Háromnapos bérletet tizenkét ezer forintért lehet a helyszínen váltani, a napijegyért ugyanakkor ötezer forintért kérnek el. Hagyományteremtő módon a szervezők minden debreceni lakost vendégül látnak, így a cívis város lakcímkártyájával rendelkezők ingyen bulizhatnak Zánkán.

Zion Train: Love Revolutionary

Senkiföldje benépesül
Idén július 23-tól 27-ig immár negyedik alkalommal szervezik meg a No Man's Land Fesztivált. Elektroakusztikus, talán ez lehetne a legjobban összefoglaló jelző, hiszen a három színpaddal és egy zenés kocsmával jelentkező rendezvényen a Nagy -és a Partysan színpadon szerepelnek elektronikus előadók, a másik kettőn (Alternatív, illetve Zenés kocsma) kizárólag élőzenés produkciók, illetve annak elektronikával kevert képviselői kaptak helyet.

Klopfgeister: Chord In The Act

Az egykor inkább psy-trance fesztiválként ismert No Man's Land elektronikus zenei repertoárja szintén bővült: progresszív, elektró és minimál stílusok előadóival is találkozhat a partyjáró közönség a line-upban. A minimál, a techno és a progresszív zenék adják a line-up gerincét, de hallható lesz hiphop, breakbeat, reggae és etnofolk is. A mintegy száztizenöt fellépő harminc százaléka magyar, és a hazai színtérről is a legjobb dj-ket és producereket válogatták ki.

Live acttel lép fel a berlini minimal techno/house Der Dritte Raum duója, a psy-trance vonalat erősíti az izraeli Bliss, az argentin Frantic Noisel és Megalopsy, a dél-afrikai Headroom és a német Klopfgeister is. Emellett progresszív techno-house-minimal vonalon dj-ként fellép a Space DJ'z egyik fele, Ben Long, a német Bjoern Mandry, Steven-M, Fabio Gianelli és Harada is. Az alternatív színpadon a hazai underground kultikus zenekarai lépnek fel, így ott lesz a The Carbonfools, az Irie Maffia, a Balkan Fanatik, a Korai Öröm, a Colorstar és a Turbopauza is.

Pascal Feos: Self Reflexion

A szervezők az eddigiektől eltérően a hétvégi és kétnapos mellett a napijegyek árusítását is megkezdik. A négynapos fesztiválra jegyek a helyszínen tizenegyezer forintért válthatók, délután négytől huszonnégy órán keresztül érvényes napijegy váltható háromezerötszáz forintért, emellett július 25-én pénteken este nyolctól a fesztivál végéig érvényes hétvégi jegy vásárolható öt és félezer forintért.

Pancsi törtütemre
A siófoki Coke Clubban a Szombati Breakbeat-strandolás keretében délelőtt 10 órától éjjel háromig Mada, Negro, Vida G, Nafta és Suefo keveri a pancsolás mellé a tört ütemeket, vasárnap pedig nuschool-vizibiciklizés következik: kilencig Negro, Nafta és Suefo játszik az egybegyűlteknek, majd éjfélig az Igazából szerelem című filmet nézhetik meg a Club vendégei.

Dj Bootsie: Horseriders toward the abyss