A svédek fehér aranya

Vágólapra másolva!
"Ha nem mozgatom a seggem, nem is történhet semmi". Ezt nyilatkozta magáról a svéd house-szcéna világszerte elismert alakja, aki az egyik fő vendége lesz az első magyarországi Sensation White partynak. A következő napokban portrésorozat formájában röviden bemutatjuk az összes neves fellépőt, aki elfogadta a meghívást a hófehér rendezvényre.
Vágólapra másolva!

Ha már voltál Stockholmban akkor tudhatod, hogy a minőség a legfontosabb. Ez meghatározza a svédek életét az ételeiktől a zenéig. Ez nagyon is jellemző Sebastian Ingrosso munkásságára.

Gyerekkori barátjával Steve Angelloval sokáig próbálgatták mit is szeretnének igazán csinálni. Mindent kipróbáltak: hip-hop, funk 'n soul, techno, lounge és még filmzenéket is készítettek. Fiatalkori tehetségüket később a house zene iránti szerelmük követte. Sebastian Ingrosso zenei világáról a következők mondhatók: energiával teli, bájos, elragadó és csakis arra hivatott, hogy szétpörgesse a bulit.

Sebastian első vállalkozása a szülei házában kezdődött a 90-es évek közepén. 2002-ig megszületett Steve Angelloval közös alkotásuk a "Freshly Squeezed" és az "Echo Vibes", amit később szintén egy jó barátjuk Eric Prydz remixelt meg.

Mai napra már tény, hogy a legfelkapottabb house-formáció a Swedish House Maffia, aminek tagjai: Sebastian Ingrosso, Steve Angello, Axwell és Eric Prydz. Ahol ők játszanak, ott mindig egy maradandó élménnyel lesz gazdagabb a nagyérdemű közönség. Mindig érződik a baráti kapcsolat és a house zene iránti szerelmük kiváló minőségű szettjeikben.

Ingrosso szenvedélye a zenekészítés. 2004-ben a "Get it Back"-et, a "Shake"-et és a "Yo Yo Kidz"-et a saját Refune nevű kiadója adta ki. A Refune label számára az önmegvalósítást jelenti, hogy olyan zenéket adhat ki, ami teljesen Ingrosso stílusát tükrözik, amit persze az összes jelentős dj/producer elismer. A Refune-on adták ki Till West világsikerű slágerét a "Same Man"-t is.

Sebastian nemzetközi karrierjének építésében nagy szerepet játszott az, hogy Erick Morillo Subliminal Session nevű partyján 2005-től felléptek Angelloval a neves ibizai Pachában. Továbbá New York legrangosabb klubjában a Cieloban, a Ministry of Soundban Londonban, Párizs legelőkelőbb klubjában a The Mixben is játszott csak, hogy a legnevesebbeket említsük. Emellett olyan neves rendezvényeken is a fő fellépők között játszott, mint a Creamfields, a Global Gathering, a Coloursfest, stb.

Sebastian Ingrosso és Steve Angello: Umbrella

A jó hírű Subliminal Session 8 válogatás albumot Steve Angelloval együtt készítették, ami hatalmas sikereket aratott a nemzetközi zenei szcénában.

Ezután a Mixmag címlapjára kerültek, Essential Mixet készítettek Pete Tong népszerű és elismert rádióműsorába. A legkedvesebb Ingrosso számára mégis Svédország legnépszerűbb rádióműsorának a "Dance Music Artist of the Year" cím elnyerése, amit őelőtte pont Eric Prydz kapott meg.

Sebastian Ingrosso nevéhez fűződnek olyan zenei műremekek, mint a "For Sale", az "Instrumental", a"82-83" és a hatalmas sikereket elérő "Together", amit Axwellel közösen készítettek. Az ID-T Sebastian Ingrosso tehetségét felismerve, több Sensation White megapartyra is meghívta és valószínűleg a budapesti sem az utolsó ilyen alkalom az életében.

party.origo.hu