Céklanépek és mézmelódiák - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A Márton-napi falatozást épphogy kiheverhettük, de újabb húzós hétvége előtt állunk, ahol a szokásos külföldi felhozatalon kívül jónéhány hazánkfia is ingerli a hallójáratainkat és táncolásra készteti a hidegben elgémberedett tagjainkat. Lássuk, milyen partyk várnak bennünket a budapesti éjszakában.
Vágólapra másolva!

A magyar jakuza
DJ Cadik első önálló lemezének - amely itt lesz először kapható - a hatalmas bemutatóbulija az A38-on pénteken megannyi vendéggel, valaminta világhírű MC Stacy Eppsszel. Az Atlantai jogászlányok másról sem álmodnak, mint hogy MF Doom felfedezze őket magának. Stacy Epps a Sol Uprising nusoul formáció egyik feleként járt így a maszkos közellenséggel, s nemsokkal rá már az azóta borzasztó népszerűvé lett Madvillainy lemezen énekelt.

A Stones Throw család hamar befogadta: Oh No bemutatkozó Disrupt lemezén is feltűnt szavaló tehetségével, saját alapjait pedig olyan premier ligás stonerek jegyzik, mint J Dilla, Madlib, Daedelus, Sa-Ra Creative Partners, Jneiro Jarel, vagy a jóértelemben vett divatosság netovábbja, Flying Lotus. A Ninja Tune kiadón is hallatott magáról, a Sun Ra-reinkarnáció Dwight Trible & Life Force Trio számára segített be csilingelő hangjával. Bahamadia, Yarah Bravo és Invincible kolleginákkal együtt ő is tagja a We B*Girlz reálhiphopos leánycsapatnak, hasonló felállásban már Budapest is megcsodálhatta őket két éve. Első nagylemeze idén jelent meg saját JapaNUBIA kiadóján.

Cadik, Krush legjobb magyar tanítványa, a Membranból beatkovácsként is ismert, az ország egyik legjobb dj-je az elmúlt években szabadideje nagyrészét a studió homályában töltve olyanokkal dolgozott albumán, mint M.E.D., One Be Lo' és Blu, a Detroit - Budapest szupersztrádát pedig nem kevésbé súlyos munkagépekkel gyalulta, mint a Phat Kat, Elzhi a Slum Village-ből, Invincible és Finale. A lemez hazai mikrofonosai: Zeek, Judy Jay, Sena és Dizko Stu is ott lesznek a pénteki lemezbemutatón, jegyek elővételben 1800, a helszínenn 2200 forintért válthatók.

Már kilenc
Egyik kedvenc lemezboltunk, a Deep, légikikötőket megszégyenítő forgalmat bonyolító átjáróházzá avanzsált történetének kilencedik évére. A nyitás óta a legkülönfélébb stílusok, trendek, előadók garantáltan menetrendszerű érkezésével kalkulálhat az újdonságokat epekedve váró nagyközönség. A ki- és befutópályákat körültekintő alapossággal karbantartó szakembereik hallójáratairól nem maradt le még senki és semmi, ami érdeklődésre tarthat számot.

Kilencéves lett a Deep, még jó, hogy ünnepelünk - velük együtt: születésnapi bulijuk helyszíne tavalyhoz hasonlóan megint a Merlin, vendégként pedig a német Club Des Belugas landol. A zenekart nevezték már a lounge gyöngyszemének is, de ez valószínűleg nem lett volna elég az eddigi négy nagylemez (a legutóbbi idén februárban jelent meg) sikeréhez vagy a több mint kétszáz reklámfilm megzenésítéséhez; ráadáskánt a CDB-t még a Nationalelf és a mentalista Danny Blue is a kedvencek közé sorolja.

Club des Belugas feat Brenda Boykin: hip hip chin chin

A Maxim Illion vezetésével dj-vokál-basszusgitár-zongora felállásban érkező Club Des Belugas a dzsessz, a latin, a soul és a szving minden csínját-bínját ismeri, és bármelyik tengermentes nagyvárosban utat nyit a mediterrán szeleknek. A születésnap elmaradhatatlan résztvevőiként természetesen a bolt dj-i (Negro (The Uptown Felaz / Shiftin' Gears)
, Future (Irie Maffia), Longman (Tactile), Crimson (Lick The Click!), Vida G (AllNightBreaks), Johnson (Clap Cafe), IB (impulsecreator), Solarian (Töréspont) is beállnak az irányítópultba, úgyhogy lesz minden az újdiszkótól a késő hajnali csujogatásig. Lányoknak tízig ingyenes a belépés, férfiembereknek mindössze kétezer forint a zsúrra a belépő.

Vicces netlabeles
A Budabeats Netlabel újabb estjének vendége ezúttal az a Tom Caruana, aki a "funny hip hop" megtestesítője az angol szcénában, ahogy azt éveken át megfigyelhettük a Breakin' Bread kiadványain keresztül, majd saját Tea&Sea címkéje segítségével. Idén júliusban a Budabeats netlabel mutatta be legújabb munkáit, amivel egyértelműen belophatta magát az itthoni hallgatóság szívébe is.

A hazai közönségnek nem is kellett soká várnia ahhoz, hogy élőben is megismerje Caruana tehetségét - ezúttal a lemezjátszók mögött. Fúziós szettje a funk-hiphop-breaks mezsgyéjén pörög majd. Az Ez a divat perpillanat az egyik legkomolyabb funk-pop-dzsessz táncoltató brigádja az országnak: dögös mosolygós zenéjükből december végén jelenik meg egy újabb lemezre való tutiság. A közelgő nagylemez első maxija sem véletlen kapott sok és szép kritikákat, a második pedig november 12-től már letölthető a Budabeats oldaláról.

A koncert előtt a Budabeats dj-kavalkád terheli a lemezjátszókat: a lemezmegjelenések óta Suhov egyre mélyebbre ássa magát a szegedi szubkultúrában, kéthetente a Gong rádióban vezet műsort (Estibít). Kovacs az ősz folymán Savages néven a Chameleon records-nál jelentette meg bemutatkozó nagylemezét (Five Finger Discount). Caruana szettje után Von Yodi és Gandharva csap a barázdák közé, megforgatva a táncolni vágyókat a Tűzraktérben, ráadásul a belépés ingyenes.

Cadik dj-szett

Céklanépek a Merlinben
Koncerttel és lemezes muzsikával örvendeztet november 15-én az Allnightbreakz és a Hypnosis szervezőgárdája: Folkfree koncert, Fine Cut Bodies liveact, VidaL-Marka-Grasshop-Jinx a színpadon! A céklanépek a hagyományokból ismert gyógymuzsika pergetők: mézmelódiákat kennek a kedves hölgyek fülcimpájára és veretes hangzatokkal erősítik a férfilelket.

A legkedveltebb rokonságuk szép, piros színű surranókkal, díszes kalpagokkal hívják fel magukra a figyelmet. A Folkfree bandája drumandbass-t, breakbeatet és tradícionális magyar népzenét kever szépen szóló dalokba. Nyáron meg a Freestylers-ből ismert MC-kkel, SirReal-lel és K.W. Arms-szal járták be a fesztiválokat.

Fine Cut Bodies a Chi Recordings mozgatórugója, élőben roppant elektronikus: fidget- és tech house-t, glitch hopot, breaks-et adagol a tipikusan rá jellemző bolondos hangulatban. Céklanépek a DJ-zést kedvelő vidékekről is sorjáznak: Allnightbreakz és Hypnosis tagok és a bárban Waxman-Sanyi-Mada hármasa hurcolják a Merlinig a lemezpakkot, benne kellemes plasztikmanna. Tört ritmus lesz itt, de most másképp.

Folkfree

Ionleány
A BommBomm sorozat újabb különkiadásával jelentkezik a semmitől vissza nem riadó dj/alkotó-csapat. Ezúttal az új Soutien Gorge lemez apropóján kerülnek a Budapesti beton alá, teszik mindezt az Art Katakombában. A rendezvényen először lesz hallható teljes egészében a Bitlab Records új kiadványa, a Soutien Gorge Ionleány című nagylemeze, egy exkluzív dj- és vj-szett keretein belül.

Az új anyag természetesen kapható lesz a helyszínen, megvásárolható cédén és pendrive-on elvihető szabad mp3 formátumban is. Érdemes azonban pendrive-ot hoznia a cédét preferáló hallgatóknak is, hiszen itt osztjuk először az új SG videóklippet is, mely az Eltévedt Fénycsóvák néven tevékenykedő renegát vj művész keze munkáját dícséri.
Az egész villamos- és aszfalt-alatti estét, így Banyek lemezbemutató szettjét is ő fogja vizuálisan kiegészíteni. A lemezbemutató után Plesiv és Levomesur ezúttal a finomabb ütemszedésű lemezeikkel okítják majd a hallgatóságot. Start 21:00 órakor, a belépés ingyenes és mindenkinek ajánlott.

Stacy Epps: Floatin'