Minimalista utópia

Vágólapra másolva!
A No Vidra Crew jóvoltából duplázhat az Extrawelt Budapesten: egy év után ismét élő fellépés a Merlinben november 22-én, annak kapcsán, hogy a duó vadiúj albuma, a Schöne Neue Extrawelt idén októberben jelent meg a Cocoon gondozásában. Minimalistáknak kötelező!
Vágólapra másolva!

Arne Schaffhausen és Wayan Rabe Hamburgból származnak, a kilencvenes évek elején mindketten fanatikus lemezgyűjtők, majd dj-k lettek. 1998-ban, számtalan fellépés és stúdiózás után kölcsönöztek egy komolyabb felszerelést, amellyel rövid idő alatt számos zenét készítettek.

Mondhatni, mindent egy lapra tettek fel, és bejött, ugyanis ezt számos fellépés követte olyan - már önmagukban is zseniális - projektek keretei között, mint a Midimiliz, a Spirallianz, a The Delta, a Downhill, míg végül elérkeztek az Extrawelthez.

Schláger schláger hátán, mégpedig olyan trekkek, mint a James Holden Border Community kiadójánál megjelent Soopertrack vagy Zu Fuss 2005 májusában. Innentől már nem volt megállás, Traum Schallplatten, Kompass Musik, majd 2006-ban le is csapott rájuk Sven Väth legendás kiadója, a Cocoon Recordings.

Remixek sorát készítették: Minilouge, Alexander Kowalski, Fuzzion, John Dahlbäck, Gregor Tresher, Tocadisco, és most a debütáló nagylemez, a Schöne Neue Extrawelt (Aldous Huxley Szép új világa nyomán), amelyen tizenkétalon keresztül vizionálhatjuk az általuk felépített utópiát minimalista díszletek között.

A srácok az albumról így nyilatkoztak: "Az elmúlt három hónapban igyekeztünk minden trekket letesztelni a fellépéseink során, és ha úgy éreztük, hogy némi finomításra szorul egy-egy felvétel, akkor azt azon nyomban korrigáltuk."

"Igazság szerint huszonöt felvételt szerettünk volna megjelentetni, ám voltak amelyek kiestek a rostá, így tizenegy dal maradt életképes, plusz egy rövid átvezetés is felkerült. Ezek mind "klubképes" szerzemények, tehát a hangspektrum és irány helytáll minden tekintetben. A kitűzött célunk tehát megvalósulni látszik, határozottan ez az elképzelés lebegett a szemünk előtt a zenék írása közben, így az album mindvégig üt.".

Soopertrack

A hazai színeket a két szőrös dj, Naga és Beta, Marvin, valamint az NVC-s Subotage és Dr Zoidberg ( party.[origo].hu) képviseli a nagyteremben, a Bárban Girls & Mathematics, Ioda és Tempo back2back, valamint Plazma hallható. A vetítésért és a Vizuálért a Kiégő Izzók a felelős, az első 100 elővteles jegy csak 2500 forint, elővételben a Merlinben (V. Gerlóczy u. 4.) háromezret kell kicsengetni, a helyszínen ötszázzal többet.

party.[origo].hu

Az Extrawelt duó élőben