Karányi megint szárnyal - megvannak a nyertesek

Vágólapra másolva!
Karányi Dani hét éve debütált első albumával, melyet azóta még számos megjelenés követett. Néhány éves csak dj-ként láthattuk fellépni, ám új albuma ismét a kísérletezés és a liveact felé fordította, így az új anyagot énekesekkel és hangszeresekkel kiegészülve hallhatjuk október utolsó napján az A38 Hajón. Jegyeket sorsoltunk!
Vágólapra másolva!

A huszonöt éves srácnak nem erőssége a lazsálás, és hibázni sem szokott: Road 2 Home, You Delight, I May Be Your Star, My Baby My, hogy csak a legismertebb kislemezeket említsük, ezen kívül az ifjú zenész két mixlemezen is bebizonyította már, hogy ritmusérzékét dalok összekeverésében is képes kamatoztatni.

Karányi Dani zenei karrierje 2001-ben indult, amikor az akkor még budapesti középiskolás elkészítette debütáló albumát, az Oktogont. A zeneileg széles spektrumon mozgó lemez kedvező fogadtatásra talált, mind külföldön, mind pedig itthon: másfél év leforgása alatt harminckét különböző válogatás lemezen jelent meg a lemezről felvétel Európa-szerte.

Két év elteltével, 2004 őszén tér vissza - már nyíltan egy szélesebb közönséget megcélozva - második nagylemezével, a Digital Digitallal. Erről a lemezről készül el a következő videóklip is, a teljes egészében 3D-s animációs Hazaút (Road 2 Home), majd fél évre rá az Álomszép (You Delight) videó és kislemez (rajta Hamvai PG, Shane54, Andrewboy és Kevin remixeivel) is, ami nagy sikert arat az itthoni rádióállomásokon és zenetévékben.

A Digital Digital 2005-ben megkapja a Fonogram díjat, a legrangosabb magyar szakmai elismerést elektronikus zenei kategóriában, valamint ugyanebben az évben a Bravo Magazin legjobb zenei honlap kategóriájában elnyeri a Bravo Ottót 2005 decemberében. Ugyanaz év telén készül el a következő kislemez és videó, az I May Be Your Star, mely már az olasz Sound4Group kiadó-terjesztőnél jön ki egyaránt bakeliten, cédén és már digitális formátumban.

Karányi: My Baby My

Karányi 2002 óta játszik élőben is, az első időkben csak mint liveact (kizárólag saját szerzeményeket hangszeres zenészekkel, mc-vel, énekessel, szkreccs-dj-vel), majd 2005 nyara óta aktívan dj-zik is. Az idők során egy sajátos stílust alakított ki: eleinte uk garage, breakbeat, majd 2006 elejétől electro house-t játszik, ezzel hidat képezve a széles közönséget megmozgató mainstream house és underground electro közé. Laptop szettjei a klasszikus dj-zést az élőben remixeléssel, bootlegeléssel ötvözi és ettől lesznek szettjei egyszerre party központúak és egyediek.

Ennek köszönhetően legutóbbi húzása két mixlemez formájában járta végig hallójáratunkat, a My Electro és a My Minimal mindazt a nyitottságot és partyhangulatot adta vissza, amelyek dj-szettjeire is jellemzőek. Az előbbin electro, az utóbbin minimal és tech-house, de rendre ezeken debütált újabb dalaival, és most úgy tűnik, összegyűlt egy lemeznyire való.

Karányi a Balaton Sound 2008-on