Egy amputáció igaz története

Vágólapra másolva!
A house-szcéna egyik úttörője, Frankie Knuckles kiadott egy közleményt, hogy helyretegye az egészségével és amputációjával kapcsolatos pletykákat, amik mostanában keltek szárnyra. Bár a zuhanyhíradó szerint Knuckles cukorbetegsége miatt veszítette el egyik lábát, ez azonban nem teljesen fedi a valóságot. A Housemusic.hu cikke.
Vágólapra másolva!

"Mostanában számos mendemonda kering az interneten rólam és az egészségi állapotomról. Valakik, akik azt álltják, a barátaim, vagy valamiféle hozzám közelálló emberek, úgy gondolták, hogy ezekről a dolgokról nyilvános internetes fórumon kezdenek csevegni. Úgy érzem, ez sértő és tisztelen velem szemben. Hogy ezeket a pletykákat helyretegyem, elmesélem, pontosan mi is történt velem. Majd" tíz évvel ezelőtt eltörtem a jobb lábamat. Ahelyett, hogy pihentettem volna, és hagytam volna rendesen összeforrni a csontokat, tovább dolgoztam és utazgattam a gyógyulási folyamat alatt is.

Nos, a lábam sosem gyógyult meg rendesen, és ez az elmúlt tíz évben rengeteg komoly nehézséget okozott nekem. Eközben a lábamban egy osteomialitis nevű csontbetegség alakult ki. Éveken keresztül harcoltam a betegség ellen az orvosaim segítségével. Egy idő után aztán közölték, hogy mindez csak felületes kezelés, és kiderült: a dolog túl sokat vesz ki belőlem, így nem maradt más választásom, mint hogy amputáltassam a lábamat.

Hálás vagyok az orvosaimnak, hogy olyan sokat segítettek a küzdelmeim során. Július harmadikán azonban már nem halogathattuk tovább az elkerülhetetlent. Nem a teljes lábamat veszítettem el, csak a lábfejemet. Az operáció azért volt szükséges, mert a betegség kezdett áthúzódni a lábam többi részére is, és már a szívemet is fenyegette. Tulajdonképpen nem okozott problémát a lábam elvesztése - még mindig megvan a másik.

Sokkal nagyobb gond lett volna, ha az életemet veszítem el, hiszen abból csak egy van. A betegségemnek azonban semmi köze sem volt a diabéteszhez. Az utolsó időszakban talán már rontott valamit a helyzeten, hogy cukorbeteg vagyok, de nem ez volt a kiváltó ok.

Örömmel közölhetem azonban, hogy most nagyon jól vagyok. Ezer százalékkal jobban érzem magam most, hogy a testem megszabadult a betegségtől, és többé nem kell együtt élnem a fájdalommal. Tíz éven át okozott szenvedést a fájdalom, de a legtöbbeteknek erről fogalma sem volt. És nem is kellett, hogy legyen."

Frankie Knuckles: Legends Of House Music

Housemusic.hu