Csiszolt gyémánt

Vágólapra másolva!
Alig telt el három hónap, és Anthony Pappa ismét a Hajógyári-szigeten, bár ezúttal nem a Studio szabadterén, hanem a klub négy fala között játsza kedvenc lemezeit október 11-én. Hamarosan induló játékunkban tíz darab páros vipjegyet sorsolunk ki!
Vágólapra másolva!

Pappa egy igazi nemzetközi dj és producer: az olasz származású ausztrál jelenleg Angliában él. Nem mai gyerek, már zsenge tizenöt esztendős korában benevezett Ausztrália országos mixversenyébe. Persze meg is nyerte. Nem érte be azonban ennyivel, rendszeresen dolgozott Melbourne klubjaiban, kivívva magának ezzel, hogy a város egyik elismertebb dj-jeként emlegessék. 1993-ban a Mixmag versenyt rendezett, persze Anthony meg is nyerte egy briliáns mixszel, amit a funkyra és vokálos house-ra épített.

1994-ben felkerekedett, hogy megszerettesse az egész világgal a zenéjét, felszállt egy banánszállító hajóra, majd hat hét múlva Southampton kikötőjében lépett újra szárazföldre, felfegyverkezve egy fullos táskával, ami a zenéivel volt tele. A mérnök/producer Alan Bremnerrel azonnal nagy barátok lettek, s megalapították a Szabadesés (Freefall) projektet: nappal illedelmes portások voltak, éjjelente pedig csinálták a fergeteges, zúzós zenéket. Kezdtek bejönni a melók, így lassan gyökeret verhetett Nagy-Britanniában.

A promoterek felfigyeltek Anthony különleges, egyéni stílusára: a selymesen lágy, "elegáns" mixelés, dallamossággal kiegészítve - mindez remekül programozva. Amikor hallgatták, elkönyvelték, hogy milyen kellemes, sima stílusú a zenéje, s mire ebbe belenyugodtak, Pappa előrukkolt valami egészen mással.

Felvette a kapcsolatot Dave Seamannel, meg néhány dj-vel és producerrel, akikkel karöltve végül mégis meghódította később a világot. Nevét többek között a Global Underground-kiadványok, valamint saját zenei projektjei öregbítették az elmúlt majdnem egy évtizedben.

Élő szerepléseinek száma túltesz minden kortársáén, többször járt hazánkban is, mint a Global Underground kollektívából bárki. Ez részint annak köszönhető, hogy szettjei kivétel nélkül kíméletlenül precízek, ezért is van az, hogy a mai napig szinte követeli őt a partynép.

Forrás: [origo]
Chriss és Pappa: összeszokott páros

Pappa mindig is komoly hangsúlyt fektetett a világ klubjainak folyamatos látogatására. Számára elsősorban erről szól a dj-zés, vagyis, hogy időről időre különböző országok fiataljaival találkozzon (még ha csak a "pulton túlról" is), akiket aztán jól megtáncoltathat.

Több évnyi, a világ legjobb klubjaiban eltöltött fellépése után, Anthony Pappa 2008-ban úgy döntött, hogy ideje újra stúdióba vonulnia, s a Moments duplaalbum nem hagyott kétséget afelől, hogy miért van még mindig a nemzetközi dj-világ élvonalában.

Anthony Pappa a melbourne-i Brown Alley-n