Babilon folyói - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Bárki bármit mond, ha szégyenkezve is, de mindnyájan odavagyunk a slágerekért, és néhanapján - önnön magunkból kivetkezve - teli torokból üvöltjük egykori, mára titkolt kedvenceinket. Most itt az alkalom, hogy táncra is perdüljünk, hiszen e hétvégén egy-két klasszikus leporolásra kerül, a megkopott fényű bádogzenék új csillogást kapnak, mi pedig átadhatjuk magunkat az igazi ereszd el a hajamnak.
Vágólapra másolva!

A popzene korábbi évtizedeiben hozzászokhattunk, hogy a más együttesek feldolgozásai (tribute, remix, stb...) hatalmas népszerűségnek örvend, és ez kishazánkat sem hagyja érintetlenül. A mostani hétvégén lesz újból feléledt diszkózenekar bombasztikus slágerekkel, magyar elektró-duó a nyolcvanas évek legjobbjainak szintiátirataival, de a kultikus punk-rocker Tankcsapda sem menekülhet meg tucatnyi tisztelőjétől, akik a saját szájuk íze szerint formálják elmúlt húsz évük legismertebb számait.

Diszkóslágerek angolul
Daddy, Daddy Cool, Rivers of Babylon, Rasputyin, Brown girl in the ring, hm, rémlik már valami? A hetvenes-nyolcvanas évek legendás diszkócsapata, a Boney M újra fellép Magyarországon. Este nyolc órától bemelegítés dj Dominique és dj Adam társaságában a nyolcvanas-kilencvenes évek zenéivel.

Kilenctől az Erica C Dance Company táncosai gondoskodnak a jó hangulatról, majd pedig fél tíztől a legendás diszkózenekear Liz Mitchellel kiegészülve lép színpadra, ahol régi nagy slágereiket élvezheti majd a közönség a Népstadion kertjében, utána party kifulladásig.

Felsőbbrendű démon
Idén tavasszal rögtön egy faldöntögető teltházas bulin debütált a Zagart mozgató Zságer testvérek tánczenei projektje, a Demon Superior, s most újra színpadra állnak, hogy egy szupereklektikus liveacttel táncoltassák meg a közönséget és szabadjára engedjék a bennük rejlő fölényes pop-démonokat.

Az első számaik egyikén a glamkorszak talán legnagyobb ikonjának, a T. Rex-es Marc Bolan fia, Rolan Bolan is énekel. A saját zenék mellett kedvenceiket dolgozzák át egyfajta friss, extravagáns attitűddel és posztmodern tánczenét varázsolnak olyan előadók számaiból, mint Jimi Hendrix, David Bowie, Edith Piaf, Falco, vagy a legendás Neurotic.

Vizuális háttereikben E.T. randevúzik Tronnal egy Rubik kockát tekergetve. Myspace oldaluk nemrég egy új számmal bővűlt, most a Beatles Taxman című klasszikusát gondolták újra. S ha már egyszer bemozdulás, ezen az estén a Demon Superior zenei stíluskavalkádját Budapest talán legőrültebb DJ-válogatottja, a Kollektiva (Tmx, Fullstereo, Popbitch) viszi majd tovább. A Dürer kertbe a belépés ingyenes.

Demon Superior élőben

Hajó, ha nem jó...
2008. augusztus 2-án egy nagy-nagy szellemidézésre hívnak mindenkit a siófoki Flörtbe, hogy méltó módon inthessünk búcsút az elmúlt tizenöt év harminchét Boat Partyjának, a sok felejthetetlen élménynek, s egyetlen éjszakába sűrítsük mindazt a boldog és frenetikus percet, amit a múltban átélhettünk. Minden nyáron két alkalommal futott ki a szántődi révből a két hatalmas tánctérré alakult komp, s olyan kiváló nemzetközi sztárok vendégszerepeltek a híres hajós bulikon, mint Matthew Dekay, Sultan és a gyönyörű hangú énekesnő, Zara Taylor, René Amesz, Steve Lawler, Dave Seaman, Chus & Ceballos, James Zabiela és még sorolhatnánk

A hazai elit is felsorakozott, most szombaton az emlékek felidézésben olyan profi vezetőink lesznek, mint Budai, Tommyboy, Slam Jr, Badgirls, Mannel és Benny. Budai a volt az, aki az elsők között ismerte fel Magyarországon az elektronikus zene létjogosultságát, s már a '90-es évek elejétől aktívan kivette a részét a honi szcéna kialakulásában, Freee Magazin alapító, de az EgoTraxx és az ILD Records társ-alapítója, aki a tech és tech house mellett az ezredforduló után a deep house stílus egyik honi prófétája lett.

Dj Budai (DVD Live Sziget Festival)

Tommyboy szintén a hazai e-zenei úttörők egyike, az ő nevéhez fűződik a híres House*Matic mix cédésorozat, a Housematic, a Deeper és a Pornostar kiadók, no és persze a Boat Party is. Ha progresszív hangzás, akkor nem maradhat ki a sokak által csak "Az Öreg"-ként becézett Slam Jr., a Strictly! kiadó és klubestek alapítója, több kiváló mixcédé (például az alapelemekről elnevezett albumsorozat) készítője.

Az újabb generáció néhány tehetséges tagja is ott lesz, köztük a keceli Badgirls triója: James Cole, Pat Duff és Shabaam évek óta meghatározza a magyar klubélet "mindennapjait". Aztán Mannel, akinek már számtalan ragyogó zenét, saját szerzeményt, remixet köszönhetnek a műfaj szerelmesei, a 2005 évi Boat partyk himnuszát is ő készitette, It's a Cruel Summer címmel.

Matthew Dekay & Tommyboy a Boat Party 2-n

Leültetik a Tankcsapdát!
Jövőre ünnepli huszadik fennállását hazánk elsőszámú punk-rockbandája, a Tankcsapda. Most szombaton a debreceni zenekar előtti tisztelgéssel zárul az MTV Icon trilógia a siófoki Coke Clubban, ahol a páholyból nézheti a trió, hogyan játssza zenéiket tizenkét másik zenekar.

A tisztelgők névsora ezúttal is igen vegyes, és mondhatni elég illusztrisra sikerült: lesz itt a Tankcsapda stílusához közel álló zenekar, úgy mint a Neck Sprain és a Watch My Dying. De érdekes próbálkozásnak tűnik a reggae hazai veteránjainak, a Ladánybene 27-nek fellépése, valamint a Kispál és a Borz, illetve Kiscsillag együttesekből ismert Lovasi András és a népzenét játszó Csík zenekar kollaborációja, akik az Üljenek a fiúk ölébe a lányok! klasszikust adják elő.

Tankcsapda: Nem kell semmi

A mostani MTV Icon beerősít női fronton, ugyanis Péterfy Bori és az ő Love Bandje is ott lesz a színpadon egy Tankcsapda-számmal, de a dzsesszdíva Harcsa Veronika, a leginkább a világot jelentő deszkákról ismert Für Anikó is bevállal egy trekket, mégpedig a Mennyország Touristot. A Terecskei Rita énekesnő vezényletével kiálló Zanzibár együttes ráadásul nem is akármilyen slágerrel, hanem egy klasszikus Tankcsapda alapvetéssel, az Egyszerű dallal készül.

A nyolcvanas-kilencvenes évek hazai popbizniszének csudabogara, a KFT is eljátszik egy feldolgozást, rajtuk kívül a trióvá kiegészülő Roy és Ádám, valamint a rapper Sub Bass Monster és az elektronikát rockzenével vegyítő Brains is méltón adózik a debreceni zenekar előtt.

Tankcsapda: Mennyország tourist