Leültetik a Tankcsapdát - nyereményjáték!

Vágólapra másolva!
Jövőre ünnepli huszadik fennállását hazánk elsőszámú punk-rockbandája, a Tankcsapda. Most szombaton a debreceni zenekar előtti tisztelgéssel zárul  az MTV Icon trilógia a siófoki Coke Clubban, ahol a páholyból nézheti a trió, hogyan játssza zenéiket tizenkét másik zenekar. Vipjegyet és ajándékcsomagot sorsoltunk a bulira!
Vágólapra másolva!

A jövőre jubileáló zenekar méltán kiérdemli az ikonná avatást, ugyanis még valamikor 1989 elején döntött úgy három debreceni haver, hogy a lakótelepi lógás unalmát zenéléssel dobják fel. A tervezgetést hamar tettek követték, olyannyira, hogy a banda még abban az évben az Auróra előzenekaraként debütált a cívis városban.

A korai punkos hangzást felváltotta a rock, és hamarosan beindult a szekér: több sikeres hazai és külföldi turné után az első demó és album bedobta nevüket a köztudatba. Innentől fogva nincs megállás, ugyanis majdnem tíz stúdióalbum, egy dupla best of és egy koncertfelvétel fűződik a csapathoz.

A zenekarban két személycsere is történt, Molnár "Cseresznye" Levente szólógitárosként csatlakozott a bandához, ekkor váltott Lukács László is basszusgitárra, míg Fejes Tamás 2000-ben került a dobok mögé. Számos aranylemez és szakmai díj (Arany Zsiráf, Emerton, Fonogram, Artisjus) után nem meglepő, hogy a hazai popzene két klasszikusa, a Neoton Familia és az LGT után a Tankcsapdára esett a szervezők választása az MTV Icon sorozatában.

A tisztelgők névsora ezúttal is igen vegyes, és mondhatni elég illusztrisra sikerült: lesz itt a Tankcsapda stílusához közel álló zenekar, úgy mint a Neck Sprain és a Watch My Dying. De érdekes próbálkozásnak tűnik a reggae hazai veteránjainak, a Ladánybene 27-nek fellépése, valamint a Kispál és a Borz, illetve Kiscsillag együttesekből ismert Lovasi András és a népzenét játszó Csík zenekar kollaborációja, akik az Üljenek a fiúk ölébe a lányok! klasszikust adják elő.

A mostani MTV Icon beerősít női fronton, ugyanis Péterfy Bori és az ő Love Bandje is ott lesz a színpadon egy Tankcsapda-számmal, de a dzsesszdíva Harcsa Veronika, a leginkább a világot jelentő deszkákról ismert Für Anikó is bevállal egy trekket, mégpedig a Mennyország Touristot. A Terecskei Rita énekesnő vezényletével kiálló Zanzibár együttes ráadásul nem is akármilyen slágerrel, hanem egy klasszikus Tankcsapda alapvetéssel, az Egyszerű dallal készül.

Tankcsapda: Nem kell semmi

A nyolcvanas-kilencvenes évek hazai popbizniszének csudabogara, a KFT is eljátszik egy feldolgozást, rajtuk kívül a trióvá kiegészülő Roy és Ádám, valamint a rapper Sub Bass Monster és az elektronikát rockzenével vegyítő Brains is méltón adózik a debreceni zenekar előtt.

Lukács Laci, a Tankcsapda frontembere a koncert sajtótájékoztatóján elárulta, furcsa lesz, hogy ők nem zenélhetnek, de nagyon várják augusztus 2-át. "Annyira nem lesz azért nehéz kibírnunk, egész este bulizunk, és nézzük, ahogy a mi számainkat nyomják a színpadon".

Tankcsapda: Mennyország tourist