Szektás patkányok tánca - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A hétvége legjobb partyhelyeit és fellépőit gyűjtöttük össze, kerülve a lineáris időrendi felbontást, két adag programot ajánlunk, ahol az egyik felében semmi sem az, aminek látszódik. Inkább keverék, massza, vegyítés, ahol különleges zenei csemegét ígér az osztrák és a spanyol vérvonal keresztezése, ahol a techno és a drumandbass kézenfogva reszeli le hallójáratainkat, sőt az ország legjobb hiphopperei is útra kelnek, hogy vidéken megmutassák, ki a legjobb a négy fő stílusban közel és távol.
Vágólapra másolva!

Technoandbass
A Circus Maximus most pénteken a Normafánál lévő Jánoshegyi Katlanban látja vendégül az orosz Proket és a brit Propaganda kettősét. Alexey Oqienko, azaz Proket fiatalkori alteregóját élesztette újjá, hogy négy kiváló zenéjét a neves Offkey kiadó egy EP-be csomagolja, s személyében az orosz drumandbass legígéretesebb tehetségét üdvözülhetjük.

A hét évvel ezelőtt alakult Propaganda két southamptoni producer agyszüleménye, Andy Buckley-é és Matt Reacté. Már több mint tíz éve zenélnek, dj-ként pedig körbejárták egész Angliát. Szettjeikben egyszerre jelenik meg a sötét drum & bass-vonal és a kőkemény techno, melyből kiderül, hogy a detroiti techno hangzás éppúgy hatott rájuk, mint a dob és a basszus.

Rossz idő esetén a szabadtéri rendezvény a hotel báltermében lesz megtartva, partybusz fél tíztől minden fél- és egész órában a Moszkva térről (Várfok utca) indul. A hazai színeket SP, Jade és Axim képviseli, jegyek fél tizenegyig ezer, utána ezerötszáz forintért válthatók a helyszínen.

Szektások
Múlt évben kétszer, idén először teszi tiszteletét hazánkban a The Sect, amelynek karrierjét öt évvel ezelőtt indította el a szakmában több mint egy évtizede aktív Paul Durant, Dave Edwards és Ben Key hármasa. Offkey, Position Chrome, Habit Recordings, Temper D, csak néhány kiadó, amely behódolt a szektának, akik rajtuk keresztül évek óta bombázzák a táncparkettet neurofunk drumandbass zenéikkel, amelyek a techno és a drum and bass közti határt igyekeznek elmosni.

A nagyteremben fellép még Migu, a Black Hoe label feje, a Weekandbass csapatából Sickboy és Danny Darko, illetve a Need 4 Speed gárdájának két tagja, Soundhunter és Vida L. A kisteremben a New Kids on the Bass kollektívából Android & Khaist, Igg, és Damien zenél, míg a Consciousness Dilating csapatát D.O.B. & Span és a The Phelics képviseli. Jegyek elővételben ezer, a Club K2 helyszínén ezerötszáz forintért válthatók.

Patkánytánc
A Ratpack visszavisz minket az Egyesült Királyság legmosolygósabb korszakába, amikor is mindenütt citromsárga korongok vigyorogtak az emberre. Ez volt az időszak, amikor a brit ifjúság az autópályák melletti réteken múlatta hétvégéit azóta híres-hírhedtté vált megarave-ken, télen meg a raktárokban és elhagyatott házakban.

The Sect tavalyi szettje Csehországban

Itt pörgették az acid houset, jungle technót és uk hardcoret többek között Grooverider, Sasha, Digweed, dj Hype vagy éppen Carl Cox. Ezeken a - sokszor illegális - rave-eken kovácsolódott erős párossá Lipmaster Mark és Evenson Allen, akik ebben a körben elsőként egyesítették a dj és Mc erejét, ezzel létrehozva a Ratpack verhetetlen párosát.

A duó olyan slágerekkel örvendeztette meg a UK hardcore rajongókat, mint a Searching For My Rizzla, a Brothers & Sisters, a Sweet Harmony, a Captain of the Ship vagy a Walking in Memphis dallamát kölcsönvevő I'm Ravin, I'm Ravin. A Ratpack a uk hardcore hagyományok legszilárdabb védőbástyája, akik a mai napig extatikus állapotba hozzák a ravereket a világ minden táján, így pénteken is a Mokka Cukában a Drum Club ingyenes partyján.

Ratpack: Searching for my Rizla

Musik Apparat
A fAKT szombati partyján a német minimál technó és IDM (Intelligent Dance Music) egyik legismertebb arcát, a berlini Apparatot látják vendégül. Az egykori NDK-s Sascha Ring 1997 táján cuccolt fel Berlinbe, ahol hamarosan összepajtáskodik a később T.Raumschmiere néven őrültködő Marco Haas-szal, hogy a Shitkatapult kiadó pátyolgatásában részt vegyen.

2001-ben adta ki első albumát, azóta kettő nagy-, és számos kislemez jött ki keze alól. 2007-es Walls című albumát nem győzte a szakma és a közönség sem dícsérni. Változatos zenei világa a minimáltó az IDM-en keresztül a posztrockig terjed, a Modeselektorral és Ellen Alliennel is kollaborált már, de van sokzenészes együttese is.

Hozzánk liveacttel érkezik, Apparat élő fellépését a házigazda Isu mellett Mesterházy és Sinkó próbalja majd keretbe foglalni, a belépőt most szombaton is a Mokka Cuka állja.

Apparat: You Don't Know Me

Ötéves a kapitány
Június 6-án és 7-én az A38 ötéves születésnapját ünneplik a Műcsarnokban, ahol két éjszakán keresztül remek nemzetközi fellépőkkel színesített koncertekre kerül sor az osztrák és spanyol elektronika-nujazz-downtempo színtér legjobb zenészeivel.

Június 6-án az osztrák-spanyol elektronika nagy egyéniségei mutatkoznak be: a downtempo-flamencozenekar, a Madrid de los Austrias, a fantasztikus énekesnő, Burbuja, és két ütős dj (Digital 21, Cristian Vogel) a punktól a minimáltechnóig. Június 7-én az osztrák downtempo atyaúristene, Peter Kruder, az aktuálisan legjobb német nujazz-csapat, a Christian Prommer Drumlesson és Patrick Pulsinger, bécsi kiadóguru lép fel.

Jegyár a koncertekre elővételben ezer, a koncertek napján kétezer forint. A jegyek minden nagyobb jegyirodában, a Műcsarnokban, az A38 Hajón kaphatók, illetve megvásárolhatók az A38 Hajó honlapján keresztül.

Burbuja a tavalyi Sonaron

Hiphopperek országszerte
Az It's Rite Country Tour 2008 keretében a 2008-as It's Rite bajnokok vidékjáró körútja tekinthető meg három vidéki nagyvárosban e hétvégén. Az idei tehetségkutatók legjobbjai most útra kelnek, hogy az ország három városában mutassanak ízelítőt a hazai hiphop jelenjéből.

A helyszínen az idei év favoritjai mellett lehetőséget kapnak a helyi hiphop arcok is, hogy színpadra állhassanak és mikrofont ragadjanak. A turnéról kisfilm is készül, amelyet a magyar Music TV az idei nyáron több részben levetít.

Házigazda az Animal Cannibals, fellép a legjobb partydj Forest, a legjobb breaktáncos Sick 7, a szájával doboló, beatboxos Defa, és a freestyle szövegelő Snow. A négy órás show keretében most pénteken a debreceni Klinikában, szombaton a szegedi Szote Klubban, vasárnap a veszprémi Expressoban este héttől tekinthető meg az ingyenes műsor.

Defa a IV.Hungarian beatbox battle-n