Többfunkciós hibridek

Vágólapra másolva!
Hamarosan olyan albumokra tehetünk szert, amelyek többféle igényt is kielégíthetnek. Jimpster őrült house-ütemeire a ház oldalát is kirúgja az ember, az Autechre rafinált, lassan építkezős darabjaival a szférák magasságáig merenghetünk, de ezek hibridjeként okos és táncorientált duplamixlemezt is választhatunk, vagy akár eldönthetjük: Kenny Larkin bohóc, aki szabadidejében zenét csinál, vagy a zenész, aki néha tréfálkozik.
Vágólapra másolva!

A Freerange kiadó feje, Jimpster Selected Remixes 2004-2008 címen legjobb remixeit adja ki. A művésznevet rejtő Jamie Odell a future jazz, brokenbeat és a house határvizén evickélő The Bays liveact-formáció tagjaként kezdte.

Ezzel párhuzamosan remixelő karrierjét is építgette, George Levin, Ken Ishii és a nyugati parti house-díva, Lisa Shaw dalait dolgozta újra. A kétlemeznyi kiadvány első felén tizenhárom számot mixelt össze, köztük a Motorcitysoul Mango és Aura vagy Joris Voorn The Deep trekkjének saját átiratát is.

A második lemezén tizenegy szám található, immáron dj- és rádióbarát módon, teljesen mixelésmentesen. A lemez május 26-án saját kiadója, a Freerange égisze alatt jelenik meg.

Úgy tűnik, az Autechre tagjai turnézás közben jönnek igazán lendületbe: a nemrég megjelent Quaristice album után újabb tizenhárom dalt adnak ki digitálisan. A május 19-étől elérhető trekkek terjesztése kizárólag mp3-fájlokban történik, exkluzív módon a Bleep.com oldalról lehet megvásárolni - és letölteni - a dalokat csomag vagy egyedülálló trekkek formájában.

Aki a nagyobb letöltőoldalakhoz szokott, annak sem kell aggódnia, ugyanis egy héttel később, EP formájában az összes digitális áruház szájtján elérhető az új Autechre-csemege.

Nyár közepén a mindig csapongó Hybrid duó új válogatással jelentkezik, Soundsystem 01 címmel, melyen ambient electronicát különleges filmzenékkel mixelnek össze. Mike Truman és Chris Healings formációja az 1999-es Wide Angle albummal tűnt fel, melyen a breaks/progresszív house mellett filmzenejellegű szimfóniákat is hallhattunk.

Autechre: Second Bad Vibel

Legújabb, kétlemezes válogatásuk első felében hangulatos elektronika a Trentemoller, Spooky és a Vector Lovers fémjeleztevonalról, megspékelve aktuális filmzenékkel (Bábel, Ütközések, 28 nappal később). A második lemezen hagyományos progresszív/breaks zenéiket gyűjtötték össze (Sasha, Quivver, Elite Force stb.), és két ifjú magyar producer, Soliquid és Lank Lonesfield, illetve Confrontation című trekkje is felkerült a válogatásra.

A Hyrbid mixelte Soundsystem 01 a Hope Recordings gondozásában jelenik meg ez év közepén, pontosabban július 17-én.

Hybrid: Kid 2000

Addig kell várni Kenny Larkin új albumáig is, aki ezúttal Carl Craig Planet E kiadójánál jelentkezik új munkával. Az utóbbi időben dumaszínházakban fellépő és független filmkészítőként aktív detroiti producer a filmezés miatt költözött Los Angeles-be. Újkeletű karrierje miatt nem hanyagolta el teljesen zenekészítői munkáját, ideje nagyobb részében - szerencsére - még mindig foglalkozik zeneírással.

Keys, Strings and Tambourine névre hallgató új albumát ötéves hallgatás után adja ki, a 2004-es Funkfakert követő anyagot az eddigi leginkább táncközpontú lemezeként emlegetik. Larkin az összes dalt Carl Craig stúdiójában vette fel, és saját bevallása szerint a legtöbb inspirációt is a helyben merítette.

party.[origo].hu

Kenny Larkin: Track