Négyéves a party.[origo].hu

Vágólapra másolva!
Négy gyertya kerül fel a party.[origo].hu születésnapi torájára, a hazai elektronikus zenei szcénával foglalkozó oldal ugyanis 2004. májusában indult. Negyedik születésnapunkat külföldi dj-vel, jelesül a brit house-mágussal, Asad Rizvivel ünnepeljük.
Vágólapra másolva!

Négy éve látja el elektronikus zenei hírekkel a hazai érdeklődőket a party.[origo].hu oldala, a szcéna minden zenei szegmensét igyekezvén bemutatni. Interjúk, hírek, riportok, lemez -és buliajánlók - próbáljuk az előremutató irányzatokat is figyelni, és a születésnapi rendezvényekre ezek képviselőit meghívni.

Az eddigi zsúrok köztül a másodikon, például, a Végre péntek! partysorozat keretében a Szociálban ünnepeltünk, ahol az estét a rezidens Planktone kezdte kellemes, bizsergető szettjével, majd jól összeszokott párosunk, Oyle aka Russel Carpenter és Garbo aka Desmond Fergusson szórakoztatta a nagyérdeműt eklektikus műsorával. Vendégünk, a Chi Recordingstól Kevin aka Fine Cut Bodies és a lassan három éve hazánkban tartózkodó német Steven-M volt.

Tavaly, a Merlinben a Zagarral, a Punjab Kabab House-zal, dj Betával, Áfonyával, Oyléval és Garbóval, Hifi Nyuszival, illetve a holland performanszcsapattal, a Pipslabbel tartottuk a születésnapi partyt.

Idén, június 28-án a Cha-Cha-Cha-teraszon a brit Asad Rizvi mellett a számunkra legkedvesebb hazai dj-kkel ünnepeltetjük magunkat. Tizenhárom évvel ezelőtt tette le névjegyét Asad Rizvi az elektronikus tánczene asztalára, azóta több mint kilencven megjelenésen van már túl, amelyekben a brazil beütésű vokális melódiáktól kezdve a húzos chicago house-on keresztül a belassúlt ütemekig mindent érintett.

Nyugat-londoni kalózrádióból indulván, több száz fellépéssel a háta mögött olyan klubokban fordult meg, mint a Fabric, a Pacha, a Stereo, a Folies Pigales, a Roxy, a Crystal és a The End. 1998-ban a Muzik magazin a "New school hero" címmel tüntette ki, 2000-ben a Mixmag a 2000-es év producerének választotta meg, 2003-ban övé volt az év legjobb válogatása az M8 magazin szerint.

Asad Rizvi

Az évek során sokan elismerték a munkáját, így Danny Tenaglia, DJ Heather, Laurent Garnier, Terry Francis, Tom Middleton, Doc Martin, Adam Freeland, Gilles Peterson, Fred Everything, Danny Howells, Desyn Massiello vagy Mr. C.

Számtalan alteregó alatt tevékenykedett (Asadinho, Silverlining, Spook In The House), a house legkiválóbb kiadóinál jelentette meg éppen aktuális felvételeit. A sor ismét csak hosszú lenne, íme néhány a sok közül: Om, Global Underground, The End, Loaded, Honchos, Visitor, SoCo Audio, Matter/:Form, Urbantorque, Eukahouse - valamint saját labeljei, a Wrong és a Reverberations.

Természetesen nem csak saját produktumai láttak napvilágot. Az oldszkúl hiphop üttőrője, Kurtis Blow, a legendás miami house-mester, The Fog, a new york-i vokálhouse királya, Blaze, az amerikai underground-legenda Iz & Diz, a San Franciscó-i deephouse-zseni, Charles Spencer, az örök Mr. C, a sheffieldi Swag mind-mind rendelkezik legalább egy Asad Rizvi-átirattal.

Beta

2006-ban az Ashley Casselle és a vokalista Ben Lost alkotta közös projekt, a The Remote tagja lett, debütáló albumukat a Global Underground gondozgatta. A Too Low To Miss a hónap albuma lett, valamint az iTunes legjobb húsz dance-lemeze közé is bekerült.

Manapság az Om Records-partyk londoni rezidense, de kihagyhatatlan szereplője a legnagyobb house-megmozdulásoknak is. A márciusi WMC egyik legfoglalkoztatottabb fellépője volt, többek között a Roam Rooftop Partyn zenélt Lee Burridge, Matthew Jonson és Marco Carola társaságában.

A party.[origo].hu negyedik születésnapi partyján az alaphangulatról a szőrös kollektíva dj-je, Beta gondoskodik, őt követi legalább kétórás szettjével Asad Rizvi, akit majd házi dj-nk, Dr. Zoidberg (másik nevén Oyle) és a Tilos rádió, a Magyar Narancs és oldalunk egyik zenei újságírója, dj Minek játéka követ. Ünnepeld meg te is velünk négyéves fennállásunkat, a Cha-Cha-Cha-teraszra június 28-án ingyenes a belépés!

party.[origo].hu

Dr. Zoidberg a második szülinapi partynkon