Dinamikus illúziók

Vágólapra másolva!
Az I Love Deep kiadó hatodik digitális megjelenésével egy fiatal tehetség, Dynamic Illusion kapott lehetőséget. A lemezről a szakma nagy nevei, mint Timewriter és Nikola Gala is elismerően nyilatkoztak. A Housemusic.hu ajánlója.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a tavaszi mélyülés: az I Love Deep Records kihozta hatodik kiadványát, mely a Dynamic Illusion által, Mango közreműködésével létrehozott I Need It című kislemez lett. Az eredeti, meleg hangulatú house szerzemény mellett további öt remix található a digitális csomagban, többek között egy igazán kiemelkedő munka Pete Moss-tól.

A Dynamic Illusion művésznév mögött Gyarmati Dániel bújik meg, aki miután tizenhárom évesen megkapta élete első PC-jét, belevetette magát az elektronikus hangzások felfedezésébe. Az otthoni tapasztalás mellett egyre inkább a dj-pultot is magáénak érezte, és végül olyan előadók hatására kezdett komolyan foglalkozni a zenével, mint Dave Clarke, Chris Liebing vagy Umek.

De nemcsak a techno-szcénában- hanem a house-vonalon is talált példaképet, mint például John Digweed, Sasha, Dave Seaman vagy Max Graham. Emellett egyre inkább igyekezett felfedezni saját zenei világát is - a folyamat eredményessége érdekében 2005-ben hangmérnöki tanulmányokba fogott, melynek lezárásakor már saját stúdióval rendelkezett.

Első komoly sikere Retrobinak készített remixe lett, a FeralCode Records-nál megjelent Daybreak újragondolása. A dal végül a ResonantVibes.com-on a harmadik legjobban fogyó trekk helyezést érte el.

Ezt követte a Toes in the Sand kiadónak készített The Last Atlant In Leaps and Bounds remixe, mely szintén jelentős eladásokat produkált. A folyamatos stúdiózás mellett Dani rendszeres fellépője különböző house esteknek, mely dj-szettek során a breaktől a progresszív hangzáson át a deep house-ig szinten mindenből szemezget egy keveset.

Az ILD 006 kiadvány eredeti változata deepes, álomszerű hangzást hoz, vokálokkal, tele érzelmekkel, amelyek egyszerűen nem hagynak hidegen. Az amerikai Pete Moss, a Recline Records feje, egy klasszikus, klubos hangzásvilágú átiratot készített, míg a magyar Lank egy igazi fő műsoridős, kövér basszusokkal tűzdelt változatot hozott létre.

Ha kíváncsi vagy a többi remixre, és hogy mit nyilatkoztak a lemezről a nemzetközi szcéna nagyágyúi, kattints tovább a Housemusic.hu cikkére!

Housemusic.hu

Pete Moss: Strive To Live (16B Mix)