Jegyet sorsoltunk Pete Tong szombati metrópartyjára!

Vágólapra másolva!
Május 17-én éjjel fél 12-től hajnali négyig a Deák téri metróállomáson rendezik meg az első Coke Zero Metro Partyt. A bulin a nemrég nálunk zenélő cseh Lucca és a BBC Radio 1 legendás műsorvezetője, Pete Tong is fellép. A partyra elővételben minden hely elfogyott, így játékunk az egyedüli alkalom, amelynek segítségével bejuthatsz a partyra. Megvan a nyertes!
Vágólapra másolva!

Képzeld csak el: laza májusi szombat éjjel, és ez alkalommal nem egy klub vagy rendezvénycsarnok felé veszed az irányt, hanem egyszerűen lesétálsz a metró mélyébe a föld alá, ahol a tömeg a peronon táncol; a sötétséget csúcstechnikájú fény- és hangrendszer tölti meg élettel; a vágányokon parkoló szerelvények vendéglátó-egységgé alakulnak, és a dj-pultban két világhíres dj kever!

Május 17-én a Coke Zero magyarországi debütálásakor bebizonyítja, hogy bármi megtörténhet! A budapesti Deák tér metró-állomása éjfél előtt félórával soha nem látott underground party-világgá változik, a lemezjátszók mögött tényleg maga Pete Tong játszik, a felvezetésért pedig a cseh szépség Lucca felel.

Mégpedig az a dj Lucca, aki immár 2000 óta aktívan dj-zik. Az évek során - nő létére - az elsőszámú dj-k közé küzdötte fel magát, 2005-ben Tiësto európai turnéján is részt vett.

A rengeteg utazás és zenélés közben azonban marad energiája produceri munkájára is. Többek közt Paul Van Dyk és Carl Cox is rajongói táborát népesítik, olyannyira, hogy utóbbi 2006-os Live DVD-jén több Lucca trekk is hallható.

Az est másik fénypontja az angol dj-kultúra alapító atyái közé tartozó Pete Tong, aki tizenöt éves korában egy esküvőn állt először a lemezjátszók mögé. Akkoriban még klasszikus soul és dance-zenét játszott, a hetvenes évek végén pedig zenei zsurnalisztának állt, majd pedig rádiózni kezdett a BBC helyi adójánál.

Pete Tong fellépése a 2007-es WMC-n

Underground zenékre való fogékonyságát pénteki esti műsorában, az Essential Selectionben is kamatoztatta, amelynek révén a kilencvenes évek és napjaink kedvelt dj-je lett Nagy-Britanniában. A szigetország legnagyszájúbb dance-műsorvezetőjeként 1993 óta uralja a BBC Radio 1 Essential show-inak műsorvezetői székét.

Hogy műsora mennyire hatásos, annak legutóbbi példája az a márciusi eset, amikor is Pete élő adásban elmondta, hogy valahol vidéken pár száz fős házibuli lesz. Az eredmény: több mint ezer partyvándor vette célba a huszonhárom szobából álló kúriát, ahonnan végül a rendészeti szervek tanácsolták haza a partyarcokat.

London és Ibiza kedvenc house-lemezlovasának egyébként épp a napokban jelent meg legújabb mixe. Az Essential Dance Hits névre keresztelt duplaalbumon a Scissor Sisters, David Guetta, Basement Jaxx, Chris Lake, Bob Sinclar, Bodyrox vagy épp Pete Heller legfrissebb klubhimnuszait vonultatja fel Tong, akit bizony nem mindennap látni Magyarországon.

party.[origo].hu

Dj Lucca: Body Dance