Zsebrakéta a farzsebből

Vágólapra másolva!
A Bomb the Jazz aktuális klubestjén egy üde magyar lemezkiadó mutatkozik be. Az S*10 ötödik kiadványa, a Beatek a farzsebből élő bemutatója, a lemezt összehozó Fixi4 szupergrupp koncertjével.
Vágólapra másolva!

Az S*10 kiadóról először a Pocket Rocket válogatáslemez kapcsán lehetett hallani, aztán a kiadó megjelentette az első tökéletes hiphop-valamimás műfajú magyar nagylemezt, Beatek a farzsebből címen. E lemez nemcsak kiváló zenéje, hanem csomagolása miatt is emlékezetes: a beateket valóban egy farmer farzsebből kapja meg a vásárló.

Ezt követte öt további jel, szintén cédék formájában: a Grencsó István énekével díszített mélyalternatív garázs zenekar AMA és a dzsessz határaiban ritterkedő Dzsindzsa debüt anyagai, az újgenerációs budai hiphopper duó Vanis & Crain szintén első letéteménye a Mekvárt Szleng, és Kwikka, a szegedi beat tálentum posztumusz albuma, a Teljes Napfogyatkozás.

Ez ugye még csak négy, hiszen a legjobb még hátra van, ez pedig az első tökéletes hiphop-valamimás műfajú magyar nagylemez, a Beatek a Farzsebből. E lemez nemcsak kiváló zenéje, hanem csomagolása miatt is emlékezetes: a beateket valóban egy farmer farzsebből kapja meg a vasárló.

A jeles album alkotóinak élő formációja a Fixi4, a zenekar nevében a 4 ebben az esetben négy személyt jelent, akik megpróbálják absztrakt dzsezzi, lazás hiphop, olykor nyakizom-próbáló funk ütemekkel szórakoztatni a közönséget.

A Bomb The Jazz és az S*10 első közös partiján dj Snare bemutatót tart majd lemezkarcolásból és tű koptatásból, mrMasters könnyen lehet, hogy totálkárosra püföl egy samplert, Mihalik Ábel lábdobbal és pergővel szabályozza majd a Duna hullámzását, Shabaak basszus grúvjai ellen pedig védő öltözetet fogunk osztani a bejáratnál.

A lírát minden budai MC-k édesapja, Ponza szállítja a hajózó közönségnek, a felvezetésről a Clap Café mindenese, Johnny Drama és Vázsonyi János gondoskodnak, a koncert utáni izgalmakat dj Suhaid és Barabás Lőrinc közös játéka jelenti majd. A látványért a Kiégő Izzók felel. A belépő ezer forint, aminek a fele lefogyasztható.

party.[origo].hu

Barabás Lőrinc itt épp zenekarával játszik élőben