Vágólapra másolva!
Öt év után új anyaggal jelentkezik a hazai underground lounge- és chillout-felelős duója, a Pluto Project. A One Dirt címre hallgató lemez márciustól kapható, a szerencsések azonban a party.[origo].hu jóvoltából hozzájuthatnak az általunk kisorsolt öt lemez egyikéhez.
Vágólapra másolva!

Az igényes underground műfajokat pártoló Chameleon Recordst a Pluto Project két tagja hozta létre, hogy nyugalomban, külső érdekektől mentesen adhassák ki saját és más tehetséges alkotók munkáit.

A kiadó művészei közé tartozik a Secta Chameleon, amely az úgynevezett dirtypopban tevékenykedik, és Try című számával a neves Kid Loco listájának első helyét is birtokolhatta.

A két alapító tag, G és Gyula 1998-ban találkozott, ám másokkal együtt létrehozott Nasa Rat együttesük hamar feloszlott. G autodidakta módon tanult zenélni, a No Gravity zenekarban, illetve egyéb projektekben goa jellegű dolgokat készített.

2000-ben egy tehetségkutató versenyre álltak össze Judie Jay énekesnővel, majd két évre rá jelent meg debütáló Family Business albumuk, melyet 2004-ben újra megjelentetett a német Black Flame Records. A fő hozzávalók downtempo, dub és electronica, egy kevés pszichedeliával meghintve, de teljesen tipikus részükről a zenei kaland és a kísérletezés.

Azóta dalaik több hazai és külföldi válogatásalbumon szerepeltek: Sunset Café, Future Sound of Budapest, Bambuddha Groove, Globalibre. Az évek alatt sok énekessel és a vendég zenésszel működtek együtt szerte a világban, Ausztriától Jamaikán keresztül Kolumbiáig.

Új lemezük majd mindegyik számában más-más vendégénekest hallhatunk, a legtöbbet a jamaikai Natasha Vigille szerepel, ő énekel a nyitó Breath Againben, a Strangerben, és a Callinban. A főként modern tánczenét és cigány népzenét játszó osztrák-magyar !DelaDap ex-énekesnője, Stoika Melinda a Mangesben tűnik fel.

A karakteres hangú lányok mellett, néhány férfitorok is megrezdül, a szintén Chameleon Records-os Tumba y Quema vezetője Dely Dávid hallható az El Etilicoban, és a Negraban, míg Bryant Goodman és General Maans a P.e.a.c.e.-ben.

Pluto Project és Judy Jay: Skin on the beach