Vissza a gyökerekhez

Vágólapra másolva!
Laurent Garnier újra visszatér a táncparkettre, mégpedig a klasszikus hangzással operáló Back To My Roots című trekkel. A nemrég megjelentetett zenére a minőségi house-zenéket terjesztő Innervisions kiadó csapott le, és nemrég külön EP-ként jelentette meg.
Vágólapra másolva!

A nemrég megjelentetett lemez története nem mindennapi: február utolsó napján a francia elektró-techno-house nagymester épp a berlini Panorama Bárban játszotta kedvenc lemezeit. Hajnali ötkor még nem telt be a zenéléssel, így további három órára folytatta a dj-zést.

Ekkoriban rakta fel az addig kiadatlan számot, amelyre az utána következő Dixon, az Innervisions tulaja azonnal felfigyelt. Mint elmondta, "amint meghallottam, rögtön úgy éreztem, hogy egy klasszikus trekket hallok".

"Nagyon különleges, időtálló termék. Nem divatos, nem modern, és nem is oldschool. Egy tizenkét perces utazás, amelyet tényleg megéri olyan hosszan játszani és hallgatni."

Garnier pedig még csak a demóját játszotta a Back To My Roots című számnak, amelyet azon a héten készített. Maga is meglepődött, hogy Dixon rögtön reagált, és azonnal felajánlotta, hogy kiadja az Innervisions kiadójánál.

A lemez második oldalára szintén egy vadiúj szám került fel, ahogy Garnier elmeséli: "Hazamentem hétfőn, és elkezdtem egy másik trekken dolgozni, melyet Panoramix névre kereszteltem, a hétvégi Panorama klubbeli party tiszteletére. Átküldtem egy kezdetleges demót belőle Dixonnak, aki öt perc múlva írt néhány sort, hogy kell neki a szám".

party.[origo].hu

Josh Wink pörgeti a Back To My Roots-ot