Hármasugrás a hipertérbe

Vágólapra másolva!
Három olyan előadót mutatunk be a hétvégi Hyperspace előadói közül, akik nem kaptak eddig túlságosan nagy figyelmet. Bár mindhárman jártak már korábban hazánkban, itt az ideje, hogy a cseh Luccát, a portugál Wla Garciát és a német származású Robert Babiczot néhány gyorskérdéssel közelebb hozzuk a hazai partyzókhoz.
Vágólapra másolva!

A hazai szettjeit elég jól ismerheti a közönség, hiszen lépett már fel Hyperspace-en, és jónéhány lemezét karcosra játszották hazai és nemzetközi dj-k is. Tavaly a dél-kelet ázsiai szőkőár károsultjainak megsegítésére Techno for Tsunami válogatást adott ki, most szombaton pedig a szervezők választása a kimaradó Felipe helyett Wla Garciára esett.

Ha jól tudom, zenei pályádat családi indíttatásból kezdted el...
- A kilencvenes évek közepén kezdtem dj-zni, azért mert a bátyám is azzal foglalkozott, és napjainkra már több mint huszonöt éve van a szakmában, ebben az ő példáját követtem. Az első trekkemet 2001-ben készítettem el, azóta szinte mindenem a zenéről szól, hivatásszerűen csak ezzel foglalkozom.

A portugál elektronikus szcéna, azon belül is a technó mennyire mozgatja meg az embereket?
- Nem sokat lehet hallani rólunk, de azért a portugál tánczene is elég jó, és hát most úgy néz ki, hogy a minimaltechnó újra felfutóban van, és nálunk is egyre több producer és dj játszik ilyen zenét.

Mit gondolsz a dj-zés jövőjéről?
- Általában már én is live acteket használok, a mai este az kivétel lesz, mert csak egy rövid szettet kell játszanom. Követni kell a technológiákat, nem szabad leragadni egy helyben. Mondom ezt, annak ellenére, hogy továbbra is vinylimádó vagyok, több ezer lemezem van otthon, és még mindig annak találom a legjobbnak a hangzását. Amikor hosszabb időt játszom egy partyn, akkor használom is, persze vegyesen az mp3-mal és a liveact technológiákkal együtt.

Honnan szerzed be az általad játszott számokat?
- Nagyon sok zenémet a neten vásárolom, a dj-knek fenntartott online zeneboltokból, mint például a Beatport vagy a Juno.com töltöm le. És persze nagyon sok zenét kapok más producerektől, akik csak úgy, mint én, szétküldözgetik a trekkjeiket.

Produceri terveidről lehet tudni valamit?
- Hamarosan két új labelt fogok indítani, mindkettőt digitális formában. Az egyik a minimal/techno vonalat követi, míg a másikban pedig szinte mindennel foglalkozunk majd, ami elektronikus zene. Az elektrótól a house-on át a technóig, a lényeg, hogy igényes zenéket adjunk ki.