A Kelet az Kelet - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Történelmünk nem hagy nyugton bennünket, újra és újra felvillannak a rendszerváltás előtti idők személyes vagy kollektív emlékei. A partyélet is rejteget meglepetéseket, így az egykori Keleti Blokk nemzetiségeinek említésre méltó tagjai teszik tiszteletüket a hétvégén, akinek persze elege van a retro-baráti országok szpartakiádjából, kap egy adag imperialista programot is a hétvégére.
Vágólapra másolva!

Internacionalista megmozdulás a karcos lengyel dobbrékek, bolgár soul gyöngyszemek, a román freakbeat kislemezek és a litván táncdalok megmentésére, de akinek herótja van a szürke párttitkári öltönytől és a csatosüveges Bambitól, annak lesz itt bőségesen auditív táplálék: lengyel elektró, szovjet minimál, egykori NSZK-s és orosz mészárbéz.

Rave elhajlás
A téli/tavaszi zárthelyi rave-szezonra április 26-án tesz pontot a Kollektiva, amikor is megtartják őszig utolsó klubfoglalkozásukat a Trafóban. Ez alkalommal az egyik legklasszabb kelet-európai város, Krakkó két fős delegációját fogadják, a lengyel-magyar jó barátság jegyében.

A Fluowankaz dj-duó, Thomas és Tomasz a lengyel elektró színtér lelkes animátorai, akik az elmúlt néhány évben az összes valamirevaló ottani klubban megfordultak. A lengyel Fluo-kidek valódi partyállatok, akik nemcsak bulizni, de dj-zni is nagyon tudnak, így bődületes elektró-indietronica-gameboy-bassline rave elhajlásra számíthatunk tőlük.

Előttük-utánuk pedig a rezidens kollektivások (TMX, Popbitch, Fullstereo) szettjét élvezhetik a partysták, belépő a Trafóba hatszáz forintért váltható.

Szkvázi-szőrös
A house műfaj legeredetibb előadói közé tartozó SCSI-9 duó ugyan évek óta a digitalis tánczene nyugati csúcsproduktumai között szerepel, ám percig sem feledhető, hogy a vodka őshazajaból származik.

A SCSI-9 eredetileg Anton Kubikov projektje, melyhez 2001-ben csatlakozik Maxim Milyutenko, akivel számos megjelenést jegyeznek többek között olyan kiadoknál, mint a Force Tracks, Trapez, Kompakt, Traum, Morris/Audio.

Anton Kubikov szkázi hangszeres fellépésével most debütál Magyarorszagon. SCSI-9 szerzemények a legnevesebb mixsorozatok, válogatások tracklistáin szerepelnek, ahol a szelektorok olyan nevek, mint Michael Mayer, Andrew Weatherall, M.A.N.D.Y. és Craig Richards.

Élő fellépésükön kívül Anton Kubikov szkázi hangszeres fellépésével most debütál Magyarországon, emellett hazai részről a szőrös krú kvartettje (Naga, Beta, Andre, Mick) Marvinnal kiegészülve tolja a minimál-elektró-house-technó ütemeket, belépő kizárólag az A38 hajó jegypénztárában kapható a buli előtt háromezer magyar forintért.

SCSI-9: History part one (live)

Terápia mészárlással
A szombati Therapy Sessions Budapest keretein belül az Events Hellé átváltozó Studióban a darkstep nemzetközi hentesei veszik kezelésbe a köréjük gyülekező áldozati bárányokat. Széttorzított hangok, emberi és földöntúli sikolyok, vijjogás, ütvefúróként kalapáló dobokkal megtámogatva, avagy az első hivatalos mészárbéz party Magyarországon.

A Therapy Session partysorozat a házaspár Dylan és Robyn Chaos indította el, hogy összekössék a horrorfilmek, a szadomazo fétisbulik, az extrém zenék és a fekete humor iránti rajongásukat a drumandbass-szel. Legyen az kőkemény drumandbass, techno, hardcore gabber vagy éppen mezei metál, az eszelős tekintetű, egykori NSZK-s Panacea mindennek szorít helyet szettjeiben, ami kellőképpen extrém.

Panacea befejezi szettjét

A szemtelenül fiatal, orosz származású Max Anokhin, azaz Limewax igazi csodagyerek, zenéi akár Technical Itch és Dylan szerelemgyerekei is lehetnének, sci-fi indíttatású, végtelenül sötét zenék pörölycsapással felérő durva ütemekkel. Rajtuk kívül ott lesz az oregoni ifjonc SPL, és a zajterrorista dj Fexomat is.

Jegyek az április 26-i partyra elővételben 2500 forintért kaphatók, a helyszínen háromezret kell kicsengetni értük, míg a vipjegyek ötezer forintot kóstálnak a Hajógyári-szigeten.

Limewax: Icicle

Bakelitharamiák
A tudtunkkal ez lesz az első kelet-európai buli Budapesten, ahol elsőként a beat generáció egyik legtermékenyebb együttesét, a Bergendy Zenekart üdvözölhetik a színpadon.

DJ Format, a korai funky hiphop hangzás egyik világ szinten legjelesebb életbentartója immár negyedik alkalommal lép fel a Bomb The Jazz-en. Nem véletlenül, hiszen többtízezer darabos lemezparkjából mindig képes előrántani őrületes dolgokat, amelyeket nem különben káprázatos módon mixel össze.

DJ Format: We know something you don't know

Ezúttal az egykori káeurópai szocialista országok funk és beat terméséből szállítja nekünk a vicces szövegű, ám annál tánckompatibilisebb darabokat. A Budapest BrakeCsokkerz (Haze, KanadaKáosz, Shuriken, Suhaid) ezúttal is magyar ritkaságokat szállít a bakelitlemezek karcos barázdáin keresztül.

Hajnalban a szokásos táncverseny értékes nyereményekért, a Merlinbe most szombaton lányoknak este tízig ingyenes a belépés, utána egységesen ezernyolcszáz forint az Első Hivatalos Kelet-Európai Bulira.

Bergendy együttes