Megérett a meggy - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A mostani hétvégén újabb sztárelőadók debütálnak Budapesten, épp ezért fellépésükre még nagyobb gondossággal és odafigyeléssel kell készülni. A legendás Danny Tenaglia, a Hed Kandi-mixer Luke Neville, a dubstepper Kromestar is először teszik tiszteletüket hazánkban, ráadásul az első hazai BOTY breakcsatát is most rendezik meg.
Vágólapra másolva!

Frankofón leskelődök
Az ex-Faith No More-énekes Mike Patton-közeli The Big Royal Kunamaka Orchestra zenekar csütörtök este az A38-on a Tales from the Dead című új lemezüket prezentálja.

A francia együttes nagyszerű, nagyon vicces, nagyon okos és nagyon változatos produkciója magabiztosan keveri a metált, a hardcore-t a sanzonnal, a keringővel a dzsesszel.

A Realistic Crew az absztrakt és a kísérleti hiphop között egyensúlyoz, kiaknázva az élő hangszerek és vokál nyújtotta lehetőségeket, ami gyakran filmes hangulatokat eredményez.

2005-ben adták ki első dupla lemezüket Testiles/Grow Grow címen, utána filmzene (Fekete Kefe), majd pedig az első nagylemez (Overcome) következett a berlini Kitty Yo gondozásában. Jegyek 2000 forintért válthatók.

Iskolakerülő világsztár
Állítólag tizenhat éve próbálkoznak hazai partyszervezők, hogy itthon is láthassuk, ám mostanra ért be csábításuk gyümölcse. A legendás Danny Tenaglia április 18-án a Studióban lép fel a party.[origo].hu által is támogatott bulin.

A brooklyni Tenaglia tizenévesként kezdte a dj-zést, a klasszikus New York-i és chicagói house-hangzást játszotta a Nagy Almától Miamiig. Kis floridai kiruccanás után újult erővel veti bele magát a producerkedésbe, ekkor válik underground alkotóból világszerte is elismert dj-vé és producerré.

Azóta több mint kétszáz trekket készített, és megkapott minden díjat, amit elektronikus zenész megkaphat, sőt a Depeche Mode I Feel Loved-jának feldolgozásáért még Grammy-díjra is jelölték 2002-ben.

Rezidenskedésein előfordul, hogy - mivel kedveli a hosszú szetteket - fél napokat is a dj-pult mögött tölt. Egy 2003-as party során pedig húsz órát is játszott, valószínűleg most pénteken ennél kevesebbel kell beérnünk.

Az már most borítékolható, hogy nem mindennapi élményt kap, aki elmegy a Studióba. Jegyek elővételben hétezerötszáz, vipjegyek tizenöt ezer forintért kaphatók.

Danny Tenaglia a 2007-es Exit Festen

Minőségi diszkó
A Hed Kandi mixsorozatot talán nem kell bemutatni a partyzóknak, a népszerű válogatáslemezek egyik alkotója teszi tiszteletét a Privében pénteken. Luke Neville a Manifesto kiadó feje, és olyan művészeket szerződtetett cégéhez, mint Todd Terry, David Morales, Josh Wink.

Az úriembernek nagy szerepet játszott a legendás Café del Mar-sorozat menedzselésében, felügyelete alatt ötmillió példányt adtak el lemezeiből. A Hedkandi-sorozatból élőben is ízelítőt hallhatunk április 18-án a Privében, a fel- és levezetésért Magonyi L és Mr Kaufer a felelős, jegyek kétezer forintos egységáron válthatók.

Luke Neville dj-szett

Vaslelkű embergép
Újabb londoni dubstep-előadót, ezúttal Kromestart hozza el a hazai közönségnek a Poster Urban Outfit szervezte DubPhase klubest. Skream kedvenct grime előadójának érdemes lesz megjegyezni a nevét, ugyanis a gyilkos ütemek szállítóját már most sokra tartják a szcénában.

Az Ironsoul és Droid néven is alkotó úriembert Metro és Confused back2backje követi, utánuk a mostanában producerként is ügyeskedő DST és Kebab tolja a húzós szubbasszusokat, az élményt ezer forintért kaphatjuk meg a Monoban.

Kromestar: Kalawanji

Csípős garázdák
A 28 éves olasz Emilio Dimitri, ismertebb nevén Hellraiser, a Timeless Records ifú titánja látogat kishazánkba egy fergeteges dj-szettel. A Beatz Sensation meghívottjaként garantálja a pörgős drumandbass zenéket, s ebben segítségére lesz a német származású Christian Van Reisien, azaz Mc Spycee, aki mikrofonjával bűvöli a közönséget.

Hazai színekben a már jól ismert Tactile csapatból Longman és Safair pörgeti a jobbnál jobb korongokat, illetve a feltörekvő fiatal tehetségek (Rhytmical, Consequences, Mr. Manic) is csatlakoznak a neves felhozatalhoz.

A szombati vadóc törtütem partyra jegyek elővételben ezer, az Üllői úti K2-ben a helyszínen csak ötszáz forinttal lesznek drágábbak.

A szintén Timeless-istálló tag Phantom Audio

Teljesen bepörögtek
2008. április 19-20-án, Vecsésen kerül megrendezésre a Battle of the Year (BOTY); a break- és a hiphop táncosok legnagyobb kulturális megmérettetése. A Magyarországon első alkalommal látható esemény tétje nem kisebb, minthogy a három győztes csapat részt vehet a Délkelet-Európa selejtezőn.

1991-ben a magyar Enemy Squad csapata benevezett a legelső hivatalos BOTY világbajnokságra, majd hat egymást követő éven keresztül (1991-1996) a Battle Of The Year döntő párbajaiban reprezentálták Magyarországot.

1999-ben a Suicidal Lifestyle és az Elementary Force közös csapata a Battle Of The Year világbajnoki címmel megkoronázta a magyarok hírnevét, elismerést szerezve világszerte. A mostani hétvégén irány a vecsési sportcsarnok, lássuk ki a legjobb B-Boy az országban.

A magyar Enemy Squad a '96-s Battle of the Yearen