Dupla dinamit - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Lassan százharmincöt éve, hogy a főváros egyesítése megtörtént, ám még manapság is viták kereszttüzébe kerül a pesti és a budai életvitel. Progamajánlónkban teljesen pártatlanul mutatjuk be a hétvége nagy partyjait, álljon itt összehasonlításképpen a Duna jobb és bal partja.
Vágólapra másolva!

A No Vidra Crew partyszervező csapat két teltházas buli (Extrawelt, Oliver Huntemann) után most újabb hajós rendezvényre készül. Pénteken ezúttal James Holden kiadója, a Border Community egyik legígéretesebb felfedezettjének live actjét hallgathatjuk az A38 állóhajón.

A számos alias mögé bújó Jake Fairley dubbal megspékelt minimáltechno-kiadványai a berlini Sender, Traum és Kompakt kiadónál láttak napvilágot. Fairmont nevű projektje a newpunk és a zajos techno hibridjeként elmossa a határokat, másszor meg érzelmes oldalát mutatja be saját vokálokkal fűszerezve. Még a minimalista klubhimnuszok sem állnak messze tőle.

A lágyabb Fairmont-hangzás 2007-es új albumára forrott ki: megmutatja emberünk zenéjének valódi mélységét és sokszínűségét, egyesítve a mesterien megmunkált gépzenei hangzást a hipnotikus vokálokkal. Reményeink szerint valami hasonlót hallunk tőle most is - magyar részről a hangulat fokozásáról a Polymorphin duó, Fine Cut Bodies, Bergi és Isu gondoskodik.

Természetesen az NVC-s dj-k sem maradhatnak ki a lineupból. Dr. Zoidberg (aki nem mellesleg a party.[origo].hu lemezlovasa), Tempo, illetve Subotage és Ioda egy exkluzív b2b-szettel zárja le az éjszakát. Jegyek elővételben 2500, a helyszínen 3000 forintét válthatók.

Rázós hibridek
A Club Nonsense szombati paryján fellépő madridi Simon & Shaker zenéjére az elképesztően masszív hangzás és az átgondolt felépítés jellemző. 2007-ben elkészítették Armin van Buuren The Sound of Goodbye című számának remixét, amely az öt másik remix közül egyértelműen a legemlékezetesebb darab. Hangzásuk érdekes átmenetet képez a house és a trance között, csakúgy, mint legújabb dobásuk, a house és electro brutális egyvelegét alkotó Naco.

A spanyol duó karrierje csúcsához közeledik, olyan nevek játsszák zenéjüket, mint John Digweed, a Deep Dish vagy Steve Lawler. Egy héttel előttünk Miamiban, majd Tokióban fognak fellépni.

A finn Miika Kuisma a csendes profizmus megtestesítője, zenéje többszöri meghallgatás után mutatja meg igazi erejét. Rajta kívül a Groove Criminals istálló izraeli sztárja, Tom, valamint a Tranceport színeiben James Cage lép fel. A belépő elővételben 2000, a helyszínen 3000, míg a vip-jegy 4000 forintba kerül.

Miika Kuisma: One Step Behind Mankind

Surfin' Hungary
Egy kis floridai klubban kezdte rezidensi munkáit Chris Fortier, majd 1995-ben alapította meg a Fade Recordsot, és egykori szörfös vetélytársával szövetkezve, Fade címmel rögtön ki is adta első lemezét.

Az április 26-án szintén a Hajógyári-szigetre látogató Jimmy Van M-mel útjára indította a Balance Promote Groupot, mely lemezlovasok menedzselésével és közvetítésével foglalkozott. A vállalkozás ma The Collective Agency néven fut.

Az egykori hullámlovas mellett Shootie és Stone pörgeti kedvenc lemezeit, hölgyeknek ingyenes a belépés, uraknak 2000 forint a Dokk Progression szombati partyjára, a Hajógyári-szigeten.

Chris Fortier az amszterdami Paradisóban

Nagykutyák kódolva
Az Autechre után újabb Warp Records-os nagyágyú, a Plaid teszi tiszteletét hazánkban. Az egykori breaktáncosok 1991 óta ontják magukból a melankolikus, mély elektronikát.

A Black Dog alteregó alatt is dolgozó formáció tagjai remixerként sem tétlenkedtek, jó néhány művész (Portishead, Herbert, Grandmaster Flash, Red Snapper, Unkle, Goldfrapp, The Irresistible Force) munkáját dolgozták át.

Plaid: Squance

A Plaid az elektronikus zene krémje, nevét csak Aphex Twin, az Autechre, Mu-ziq vagy Squarepusher zsenialitásával együtt lehet emlegetni. Azonban míg az említettek közül néhányan az extrém kísérletezgetés útjára léptek, a Plaid mindig megőrizte muzikalitását.

Mellettük a londoni dubstep/grime-színtér vezéregyénisége, Kode9 lép fel az esten, illetve a hazai színeket Cadik, c0p és DST képviseli a nagyteremben. A Motorbárba TB Gon, illetve Crimson és Chrom, valamint Mesterházy és Gördön szettjeit hallhatjuk. A jegy elővételben 3000 forint az A38 partyjára, a helyszínen csak egy ezressel kerül többe.

Kode9 & The Spaceape: Dubstep Lava Lamp

Újfajta rosszlányok
A Privé falai közt az elmúlt hónapokban olyan hazai klubestek fordultak meg, mint az I Love Deep, a The Debut, a Made Inn vagy a Truseounds. A klub nyitott hazánk egyéb büszkeségei felé is, így a keceli három rezidens Badgirls nevű klubestje is helyet kapott a palettán.

A Pat Duff, James Cole, Shabaam trió ezúttal a hazai új generáció említésre méltó tagjait, köztük az Yvel&Tristan duót, valamint a Strictly! üdvöskéjét, Lankot látja majd vendégül. A Tölgyfa utcai Privében szombaton a hölgyeket éjfélig ingyen engedik be, utána a mindenkinek kiszabott kétezer forint befizetése után.

Imogen Heap: Hide and Seek (Add2Basket feat. Yvel & Tristan Remix)

Izgató hangjegyek
A Millenárison vasárnap fellépő, 1981 óta létező L'Orchestre de Contrebasses nevű formáció hat virtuóz tehetségből áll, akik zeneszerzők és egyben előadóművészek is, a hangzás és a látvány egységével hatnak a közönségre.

A kortárs zene és a dzsessz közötti vadászterületeken járva szinte egyedi stílust hoztak létre: dinamikus, feszes, sejtelmes dallamokkal kísért, leginkább improvizációikból születő muzsika. A vasárnapi koncertre a Millenárison 6500 forint a belépő.

L'Orchestre de Contrebasses