Hiába nevelik, örökre rosszak maradnak

Vágólapra másolva!
Kurtis Blow, Das EFX, Method Man-Redman, Snoop Dogg, Rahzel, Lords Of The Underground, Chamillionaire, és a közös bennük, hogy a Crazy Stylez szervezőgárdája hozta el őket Magyarországra. Most a legendás Naughty By Nature-t is felírhatjuk a sor végére, ugyanis május 2-án ők lépnek fel a Pecsában.
Vágólapra másolva!

A lemezlovas Kay Gee és két mc pajtása, Trech és Vinnie New Jersey-ben tengették mindennapjaikat, amíkor 1989-ben úgy döntöttek, hogy együttest alapítanak. Még abban az évben lemezt adtak ki The Independent Leaders cím alatt, és a Scuffin' Those Knees slágerük underground slágerként debütált.

A bandát kezelésbe vette a szintén helyi Queen Latifah, s ekkoriban döntöttek úgy a srácok, hogy a The New Style nevüket lecserélik Naughty by Nature-re. Első slágerük az O.P.P., melyen a Jackson 5's ABC slágerének hangmintáit használták fel, 1991-ben jelent meg névadó albumukon.

Jó hiphopperhez méltón (ld. korábbi cikkünket) továbbra is szeretettel használták fel mások munkáit, amíg aztán az egyik zenésztárs be nem perelte őket hangmintáinak ellopásáért. Megegyezés nem született, az ügyet a bíróságon oldották meg.

Első lemezük rögtön platina státuszt érdemelt ki, ám a következő albumokkal is sikerült átugrani a nem éppen alacsonyra helyezett lécet. A Poverty's Paradise, vagy a 19 Naughty III, utóbbin a talán még nagyobb durranásként berobbanó Hip Hop Hooray című trekkel, melyhez a klipet Spike Lee rendezte és a kilencvenes évek meghatározó hiphop-művészei szerepelnek benne, többek között Queen Latifah, Eazy-E, Run D.M.C. és a Kris Kross.

Saját kiadót alapítanak Illtown Records néven, ahol aztán dj Kaygee saját protezsáltjaival is foglalkozik az évek folyamán, a legismertebb projektek talán Zhane és Next.

Naughty By Nature: O.P.P.

Az ezredforulón kisebb nézeteltérés támad a banda tagjai között, konkrétan Treach megvádolja Kay Gee-t a banda vagyonának elherdálásával. A dj hátat fordít az együttesnek, saját kiadót hoz létre (Divine Mill), Treach és Vin Rock pedig egy albumot dob piacra 2002-ben.

Az Ilcons lemezen számos producerrel dolgoznak együtt, a közönség körében mégis elég lagymatag fogadtatásra talál. 2006 májusában vérre menő ökölharc tisztázza a félreértéseket, Kay Gee újra belép a bandába, és zseniális koncertet adnak B.B.King éjszakai klubjában.

Naughty by Nature: Hip Hop Hooray

Egyes híresztelések szerint nemrég stúdióba vonultak, és éppen új nagylemezükön dolgoznak, de ez is majd kiderül a májusi koncerten. Néhány hete egy miniturné keretein belül Horvátország, Bulgária és Szlovákia városait járják, május másodikán kishazánk kerül sorra.

A pajkos Naughty By Nature előtt a Petőfi Csarnokban fellép a gyulafirátóti subás szörny (Sub Bass Monster), dj Györemix és R-Nold, valamint a Crazy Stylez csapat két dj-je, Zefil és Nadir. Jegyek elővételben 4500, a buli hetében 5500 forintba kerülnek.

party.[origo].hu

Naughty By Nature: Uptown Anthem