Barázda-illesztgetők versenye

Vágólapra másolva!
A magyar rapfanok nemcsak bolondos, hanem örömmel teli áprilist köszönthetnek. Végre itthon is kedvükre kutakodhatnak a hiphop nagy választékot kínáló lemezei között, a lemezlovasok pedig április utolsó péntekén összemérhetik tudásukat.
Vágólapra másolva!

Április elejte óta végre saját hiphopzenéket árusító lemezbolttal büszkélkedhet Budapest. A Vestax dj-bolttal egy fedél alatt megnyíló Blak vinylstore-ban a nyolcvanas évek termésétől a legfrissebbekig kutakodhatnak a bakelitbúvárok.

A raplemezeken kívül az oldschool- és elektrofunk, vagy akár a sample hiphop kincseit is felfedezhetjük a hetvennyolcas fordulatszámú lemezek között. A bolt nyitása után pár héttel igazi underground hiphop-dj-verseny szól azoknak, akik hajlandóak megmérettetni tudásukat két lemezjátszó és egy keverő segítségével.

A Blak dj-contest első fordulójában a háromperces bemutatkozó szett után a dj Quick, Györemix! és a Vinyl Warriorz két tagja, Q-Cee és Dugó által alkotott zsűri választja ki a legjobbakat. A továbbjutottak ezek után hat perces szettel küzdenek az első helyezettnek kijáró fődíjért.

A két forduló között a zsűri sem tétlenkedik: tagjai szkreccsbemutatóval adják meg az alaphangot a folytatáshoz. Az egyéni verseny első helyezettje egy keverőt nyer, míg a többiek értékes technikai kiegészítőket, illetve ruházati utalványokat kapnak.

Nevezni április 24-ig lehet személyesen a Vestax dj-Shopban (VI. kerület, Jókai u. 1.), e-mailben a [email protected], vagy telefonon a 061 302 40 13-as telefonszámon.

A Blak dj-contest április 25-én este nyolc órától kezdődik a Catch The Clubban (IX.Tűzoltó u. 22), a belépő 1000 forint, ahol a verseny után egész éjszaka szól a hiphop és r'n'b.

party.[origo].hu

dj Györemix!