Budapesten az emberiség bölcsője

Vágólapra másolva!
A Tilos Rádió World Party egyéves programsorozatának harmadik állomása az Afrika Tematikus Hét, ami egy audiovizuális kulturális eseménnyel zárul április 19-én este nyolc órától Budapesten a Gödör Klubban.
Vágólapra másolva!

A Tilos Kulturális Alapítvány koordinálása alatt One World Project néven egy egész éves programsorozat folyik. A rendezvény célja bemutatni a világ kulturáinak sokszínűségét, ezzel is elősegítve a tolerancia növelését, az előítéletek és a rasszizmus háttérbe szorítását.

A projekt során havonta egy rendezvényt szerveznek Budapesten és vidéki városokban Tilos Rádió World Party név alatt, ehhez kapcsolódóan pedig tematikus hetet tartanak a Tilos Rádióban.

Az Afrika Tematikus Hét zárórendezvénye a kiemelt támogató, az Afrikai-Magyar Egyesület elnökének megnyitója után filmvetítéssel kezdődik, mely az Essakane tuareg zenei fesztivál egzotikus világába kalauzol.

Az első fellépő az Abdul Aziz és Barátai francia-magyar koprodukciója, koncertjük a tradicionális nyugat-afrikai ütőhangszeres zene igazi erejét és a kora, afrikai fuvola lágy dallamait egyaránt bemutatja.

Az Afro Magic Band több, mint tíz éve különleges színfoltja a hazai koncertéletnek. Mbaye N'diaye, a zenekar vezetője szülőföldje, Szenegál ősi ritmus- és dallamvilágára építi produkciót, modern hangszerekkel kiegészülve új zenei arculatot alakítottak ki, melyben az eredeti dalokon kívül arab zenei motívumok, valamint a pop és a fekete dzsessz stílusjegyei is helyet kaptak.

A koncertek után Tilos dj-k zenélnek hajnalig a tánctéren és a chilloutban. Keyser és Tomanek az afrobeat, afrofunk, Szamosi Peti az észak-afrikai rai zenékkel biztosítják a talpalávalót, a chilloutban a szenegáli dj Koya, Amir és Sztyepp pihentetnek tradicionális afrikai dallamokkal.

A party vizuális atmoszféráját a rezidens Onevisione.net több projektoros videomixe és diavetítése mellett különleges vendég kiállítások fűszerezik. A Party-n bemutatkoznak az Afrikához kapcsolódó civil szervezetek is, az eseményt élőben végigkövethetjük online itt.

Április 13. és 19. között Afrika Tematikus Hét lesz a Tilos Rádióban, mely során meghívott szakértők, egyetemi oktatók, utazók, művészek és a civil szervezetek képviselői mutatják be az ősi kontinens történelmét, kultúráját, gazdaságát valamint helyét a 21. század globalizálódó világában.

party.[origo].hu

Afro Magic a 2006-os Sziget Fesztiválon