Elmarad a ma esti Univerzoom party

Vágólapra másolva!
Univerzoom néven rendezte volna a Naphon csapata március 22-én, szombaton az Ultimae Records labelpartyját a Soroksári úti Bakelit Multi Art Centerben. Három élőformáció (Aes Dana, Solar Fields, H.U.V.A. Network) mellett dj Tajmahal játszott volna a magyar közönségnek, ám a buli végül elmarad.
Vágólapra másolva!

Az ambient és a pszhichedelikus chillout szintéziseként létrejött "pszichedelikus ambient" kibontakozását a kilencvenes évek második felében erőteljesen ösztönözte a "klasszikus" goatrance egyre nyilvánvalóbb kiüresedése, illetve előadóinak újabb kifejezésmódokat kereső kísérletezése is. Az irányzat egyik legfontosabb műhelye, a lyoni székhelyű Ultimae Records mára olyan kultikus labellé vált, mint az irányzat megszületésében egykor jeleskedő Twisted Records.

Sokszor limitált példányszámban piacra dobott kiadványai az ambient, a downtempo kivételes színvonalú, nem ritkán stílusformáló alkotásai. A kiadó - amelyet még 2000-ben alapított Vincent Villuis és Mahiane - a Fahrenheit Project válogatásokkal, valamint a Solar Fields, az Asura, és az Aes Dana debütáló LP-ivel tette le a névjegyét.

Az Ultimae az idők során a psychedelic chill valódi nemzetközi alkotóműhelyévé nőtte ki magát, sokszínű profiljába szervesen illeszkedik a minimal éppúgy, mint a space, floating, experimental, ethnic vagy a trance ambient, az atmospheric drum'n'bass, vagy az "ambiendelica". Előadói közül első helyen kell említeni a Solar Fieldset életre hívó - egyébként képzőművészként is aktív - svéd Magnus Birgerssont.

A kiadófőnök Vincent Villuis sokoldalúságával kétségtelenül a csapat legfigyelemreméltóbb művészegyéniségeinek egyike az igazi hírnevet azonban önálló projektje, az Aes Dana hozta meg számára. Igazi kuriózum élőben látni Villuis és Birgersson közös live actjét, a H. U. V. A. (Humans Under Visual Atmospheres) Networköt.

A buli lemezekkel érkező külföldi vendége lett volna a francia színtér nagy öregjei közé tartozó, a pályát 1992-ben még technóvonalon kezdő Stephanie Gallay, azaz Dj Tajmahal.
Rajta kívül is fellépett volna még néhány lemezpörgető, a hazai színek képviseletében, a Bakelit MAC bárjában Golem, Solomon, Tas és - egyenesen a party.[origo].hu részéről - dr. Zoidberg.

Solar Fields: The Sight Is White