Felszabadított ösztönök - megvannak a nyertesek

Vágólapra másolva!
Végre eljött az ideje az első 2008-as House Classics bulinak, melyet már évek óta megrendez a budapesti Famepromotion. A korábbiak fergeteges sikerekéből kiindulva nem kétséges, hogy a zenei felhozatalban most sem kell majd csalódnunk. A dj-pultban ezúttal az angol maestro, Nick Warren válogat az egyetemes house-történelem legemlékezetesebb lemezeiből. Jegyeket sorsoltunk!
Vágólapra másolva!

Tiniként punkon, reggae-n és popon nevelkedett, majd csakúgy mint megannyi sztár-dj, ő is a nyolcvanas évek house-ának hatására fordult komolyan a lemezlovas szakma felé. Szülővárosának klubjában játszott igencsak furcsa stílusban: különös hangzású downbeatet mixelt a baleari szigetekről érkező house-zal, The Clash-sel, sőt Frank Sinatrával.

A nem mindennapi eklektikára felfigyeltek a Massive Attack tagjai, és felkérték Warrent, hogy tartson velük az éppen aktuális amerikai körútjukra.Ez jelentette számára a nagy áttörést, a tehetséges turné-dj gyorsan kivívta a sajtó tiszteletét, a korai kilencvenes években a zenemagazinok már ódákat zengtek előadásairól.

1994-ben aztán újabb fontos mérföldkőhöz érkezett pályafutása a Jody Wisternoffal megalapított Way Out West projektnek köszönhetően. A duó valamennyi single-je átütő erejű sikerként söpört végig a toplistákon.

Az első, Way Out West, s még inkább a második, Intensify című album vitathatatlanul a szupersztár producerek sorába emelték Warrent és Wisternoffot. Az Intensify széles zenei spektrumot felölelő hanganyagát egyenesen oly nagyságok munkájához hasonlította a szakma, mint Moby, az Underworld vagy épp a Chemical Brothers.

2004-ben dobták piacra harmadik szerzői lemezüket, a Don't Look Nowt, melynek eredményességét bizonyítja, hogy a megjelenést követően a Faithless-szel indultak élő turnéra.

Global Underground Paris

Nick persze emelett sem hanyagolta el önálló karrierjét, dj-ként folyamatosan járta a világot, elkezdett A&R menedzserként dolgozni a Hope Recordings-nál, és számtalan mixet készített. Nevével fémjelezve találunk Back To Mine, Renaissance, Ministry, Mixmag, Cream és több Global Underground albumot.

A GU-sorozat ötödik és tizenegyedik korongját ráadásul Budapestnek szentelte, így állítva emléket a számára is feledhetetlen élményeket okozó magyar buliknak.

Saját bevallása szerint "a legjobb közönség Anglián kívül van. Észak-Írország fantasztikus, ám ha tovább mész Izraelbe, Magyarországra, az Államokba, vagy Dél-Amerikába, ott láthatod milyen az, ha az emberek igazán együtt élnek a zenével."

Nick bejrúti fellépése

Nick Warren elkezdte válogatni a szeptemberi megjelenéssel tervezett, vadonatúj Global Underground mixlemez hanganyagát. Folyamatos kampányt folytat, így a honlapján megjelent infok szerint várja minden producer jelentkezését, hogy küldjék el neki promoikat, hátha rákerül a következő mixre.

Ő az a fazon, aki deep house-tól indulva viszi egyre energetikusabb terepekre közönségét, olyan muzsikát produkálva, ami felszabadítja az elfojtott ösztönöket és féktelen táncban teljesedik ki a csúcsponton, édes melódiákkal megszédítve, vagány vokálokkal tűzdelve és egy kis bohém breakbeattel bolondítva.

Nick Warren dj-szettje pár órára elmossa a gondokat, messze zavarja a hétköznapok monotóniáját, és abszolút tökéletes klubélménnyel ad közönségének egy csipetnyi boldogságot.

Ibiza