Digitalizált álmok

Vágólapra másolva!
Hosszas előkészítés után végre elindult dj Moonline és Shootie közös digitális kiadója, a Radio City Records. Ez alkalomból kerestük meg a producerként is ismert Moonline-t: ugyan meséljen a terveikről.
Vágólapra másolva!

A Radio City Records első megjelenése március 6-án esedékes: a Monkz trió I Feel You című szerzeményét, illetve az abból készült közös Moonline-Shootie-remixet tárják a közönség elé. A számokat elsőként a Beatport oldaláról lehet letölteni, exkluzív lehetőségként nyolc hétig. Utána több nemzetközi digitális terjesztő oldalán is letölthetővé válnak.

Moonline kérdésünkre elmondta, azért döntöttek a hagyományos terjesztés helyett a digitális formátum mellett, mivel a bakelitlemezek előállítása költséges, és nagyon bonyolult. Másrészt az eladási adatok is ellene szólnak.

Egy bakelitkiadványból ugyanis a legjobb esetben is csak két-háromszáz darabot adnak el. Nem véletlen, hogy több nagyobb kiadó, így például a Bedrock is áttért a digitális terjesztésre, és csak nagyon ritkán ad ki vinileket.

Moonline-ék külföldi szerzőkkel is tervezik az együttműködést, de erről addig nem árul el semmi konkrétumot, amíg alá nem írják a szerződéseket. Addig is a hazai breakbeat- és progresszívhouse-berkekben ismert előadók munkái közül válogatnak.

Terveik szerint elsősorban a Soundsmith és Downkill alkotta Scrubz formáció, az Add2basket, a Monkz, valamint saját szerzeményeiket adják ki. Rendszerességre törekednek, az előirányzott havi egy megjelenéses ütemet tartani szeretnék.

Épp a múlt héten fejeződött be a Justmusic.fm oldallal együtt, decemberben indított remixversenyük. Shootie-val közös szerzeményük, a Closing Time újrafeldolgozását várták a jelentkezőktől. A felhívás annyira sikeressé vált, hogy száznál is több mű érkezett, főként magyarok, de külföldi remixerek is akadtak. Rengeteg stílus képviselteti magát, akad technós és ambientes átirat is.

Negyvenöt szám ment át az első rostán, és Moonline úgy gondolja, hogy ezek közül tizenöt-húsz "színpadképes" is lehet. A legjobb remixekből a kiadó hamarosan megjelentet néhányat, különös tekintettel az általuk képviselt breakbeat és house irányzatra.

A továbbiakban tervezik majd válogatáscédék kiadását, melyek kapcsán országos turné is várható. Ezen kívül a kiadó egy dj-menedzsment megalapítására is készül, valamikor a nyár közepén.

party.[origo].hu

A Radio City klubest születésnapi partyján