Vágólapra másolva!
Az ifjú house-electro-mágus Karányi Dani utolsó, Digital Digital lemeze is elérhető digitális formában a világ legnagyobb kiadójánál. Emellett az ifjú titán hamarosan stúdióba vonul új nagylemezének munkálatait megkezdve.
Vágólapra másolva!

A két éves nagy hallgatást követően tavaly szeptemberben jött ki Karányi új kislemezével, a My Baby My-al. A dalra érdemes volt ennyit várni, hiszen 2007 egyik leghallgatottabb magyar elektronikus zenéje lett.

Ennek apropóján a világ legnagyobb dance zenei letöltő oldaláról, a Beatport.com-ról letölthető az összes eddigi megjelent felvétele. A Fonogram-díjjal jutalmazott Digital Digital albumtól kezdve egészen a legutolsó megjelenéséig.

Idő közben Dani nem pihen, gőzerővel dolgozik az új felvételén Libido - Ellaybe-Aido címmel, amit nem mással, mint az I May be Your Star című dalban is közreműködő Judie Jay-el készít. A kislemez videóját és kislemezes megjelenését remixekkel idén nyárra időzítik. Karányi végre kilátásba helyezte idén ősszel harmadik szerzői albumának megjelenését.

Karányi Dani zenei karrierje, 2001-ben indult, amikor az akkor még tizennyolc éves budapesti diák elkészítette debütáló albumát, az Oktogont. A zeneileg széles spektrumon mozgó lemez kedvező fogadtatásra talált, mind külföldön, mind pedig itthon: másfél év leforgása alatt harminckét különböző válogatás lemezen jelent meg a lemezről felvétel Európa szerte.

Két év elteltével, 2004 őszén tér vissza - már nyíltan egy szélesebb közeget megcélozva - második nagylemezével, a Digital Digitallal. Erről a lemezről készül el a következő videó klip is, a teljes egészében 3D-s animációs Hazaút (Road To Home), majd fél évre rá az Álomszép (You Delight) videó és kislemez (rajta Hamvai PG, Shane54, Andrewboy és Kevin remixivel) is, ami nagy sikert arat az itthoni rádió állomásokon és zenetévékben.

A Digital Digital 2005-ben megkapja a Fonogram díjat, a legrangosabb magyar szakmai elismerést elektronikus zenei kategóriában, valamint ugyan ebben az évben a Bravo Magazin legjobb zenei honlap kategóriájában elnyeri a Bravo Ottot 2005 decemberében. Ugyanaz év telén készül el a következő kislemez és videó, az I May Be Your Star (szintén a Digitalról), mely már az olasz Sound4Group kiadó-terjesztőnél jön ki bakeliten, cédén és digitális formátumban egyaránt.

Karányi 2002 óta játszik élőben is, az első időkben csak mint live-act (kizárólag saját szerzeményeket hangszeres zenészekkel és énekessel), majd 2005 nyara óta aktívan dj-zik is. Az idők során egy sajátos stílust alakított ki: eleinte uk garage, breakbeat, majd 2006 elejétől electro house-t játszik, ezzel hidat képezve a széles közönséget megmozgató mainstream house és underground electro közé.

party.[origo].hu

Karányi: My Baby My