A nyúlon túl - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Hosszú hétvége elé nézhetünk, ugyanis a húsvéti ünnepnek köszönhetően egy éjszakával több időnk adódik a partyzásra, és persze egy nappal is meghosszabbodik az afterre fordítható idő. Két színes (már-már tavaszi) csokorba szedtük a következő négy nap programjait, hogy a közelgő húsvét kapcsán a hagyományos hétvégi szórakozáson kívül az ünnephez méltó partykra is felhívjuk a figyelmet.
Vágólapra másolva!

A Soroksári úton található Bakelit stúdióban rendezik meg a PEP! trend-popkultúra magazin és az Urban Wave közös partyját. Ezen az éjszakán tartja lemezbemutató koncertjét a honi indie-szcéna élcsapata, az Amber Smith, és a legtehetségesebb feltörekvő zenekar, a Jacked.

A partit az Ez Basic nyitja, őket követi a második lemezének felvételeit nemrég befejező és hamarosan európai turnéra induló The Moog. A koncertek után a Tesco Disco dj-k játszanak, az elektronikus, rave-es vonalat a másik teremben a Tits & Clits duó, és a Wife Beater Records képviseli hajnalhasadtáig.

Szex, drog és bla-bla-bla

A Blacklight jóvoltából élvezhetjük a breakbeat-társadalom férfi tagjainak elismerését is kivívó Odissit, aki szokásához híven live act performansszal érkezik az A38 hajóra. Utána az a Dj Quest is fellép, akinek 2000-es debütálása óta komoly szerepe van a szigorúbb, kluborientált breakbeat stílus kigyúrásában.

Saját kiadója, a Cyberfunk a bassline breaks fellegvára, de nem korlátozódik kizárólag 130bpm körüli tempóra. Az utóbbi időben drumandbass, house, és dubstep megjelenésekkel is színesíti a lemezpiacot, és valószínűleg fellépésén is széles körből válogat majd.

A táncterek rendszeres szőnyegbombázásáról ismert Atomic Hooligan ismét rendkívül mozgalmas pár hónapot tudhat maga után. Új tizenkét incsesek, új album, új dj show-koncepció, full live fellépések - azt se tudjuk, hová kapjuk a fejünket.

A stílus egyik mérföldköveként (el)ismert első díjnyertes albumuk, a You Are Here, valamint számos remix után megalapozott hírnevüket csak tovább öregbítik a hamarosan megjelenő Sex, Drugs and Blah Blah Blah-val.

A törtütemek hazai felelőseként a Nowsound-tag Erká lép fel, a Guerilla Crew színpadán pedig lázadók nem is oly maroknyi csoportja veszi át a hatalmat.

Tejszínes hangzás

Két hónap pihenés után itt az újabb adag Sound of Cream, méghozzá egy újabb minőségi helyszínen Cliff Coenraad fellépésével. A holland dj és producer a 2008-as év egyik legnagyobb ígérete, sajátos mixelési technikájával a techno, a dallamos trance és elektró vegyítéséből hozta létre egyedi stílusát.

Tizenkét évesen kezdett a zene iránt érdeklődni, amikor régi kazettákat mixelgetett össze, majd két évvel később szerelembe esett a mesés elektronikus dance zene világába. 2006-ban debütálta első szólóanyagát Astatic alteregó alatt, majd pedig Leon Bolierrel és Thomas Hagenbeekkel együttdolgozva is kiadott számtalan klubhimnuszt.

A Mammut 2 negyedik emeletén található Tabu Lounge bárba hölgyeknek ingyenes a belépés, uraknak mindössze ezerötszáz forint. Cliff Coenraad debütáló magyarországi fellépésén az első négyszáz vendég ajándék Sound of Cream mixcédét kap ajándékba.

Cliff Coenraad a lengyel EnTrance-on

Szőke herceg

Március második felét a Dokk Progressionön James Zabiela kezdi, aki még apja lemezboltjában kapta el a lüktetést. Kezdetnek nem volt ez rossz, hiszen a southamptoni dj-tanoncot mindenkinek bemutatták, aki csak betért a boltba.

A környék klubjait már túljátszva Sasha meghívta az Excession-csapatba, ahol együtt pörgetett Lee Burridge-dzsel, Steve Lawlerrel és Sander Kleinenberggel. Ezek után már nem sok dolog menthette meg Ibizától.

A technikai mágusként és a kütyük szerelmeseként elhíresült James Zabiela dj- és produceri munkája kiemeli a világ legnépszerűbb sztárjai közül. Játszott már öltönyös japán üzletembereknek a legújabb cédés keverő promótálásán, vagy hatvanezer ember előtt Dél-Amerikában, mégis egyik kedvenc fellépőhelye Budapest, mert itt igazán nyitott a közönség mindenre.

Az est Zabielán kívüli részében a holland funkytechno-hangzás kiötlője, Michel de Hey és a hazai proghouse ifjú titánja, a legújabb Renaissance-lemezt mixelő Chriss biztosítja a jó hangulatot a Hajógyári-szigeten most szombaton.

James Zabiela hongkongi turnéján 2005-ben

Milliárdos kaméleon

Az amerikai hiphopper Chamillionaire huszonkilencéves korára Grammy-díjjal büszkélkedhet. Az amerikai rapper és énekes most szombaton a Kaméleon Klubban ad exkluzív koncertet, ugyanis Európából csak hazánkban lép fel.

Hakeem Seriki, a kaméleon és a milliomos nevéből összeeszkábált művésznév viselője nehezen indult a hiphop rögös, nyolc mérföldnél is hosszabb útján. A válás miatt fiatalon sanyarú helyzetbe került legidősebb gyerek tartotta el a családját: szinte minden munkát elvállalt, és néha véradásból szerezte meg a család betevőjét.

Zenei karrierjét mixkazik készítésével kezdte, egy helyi rádió dj-je fedezte fel, majd 2005-ben adta ki első szólóalbumát, a The Sound of Revenge-et, mely a Billboard lista tizedék helyén landolt. Rajta a Scott Storch producerkedésével és Lil' Flip vendégszereplésével elkészített Turn It Up, vagy a Bone Thugs-n-Harmonyból ismert Krayzie Bone-nal közösen előadott Ridin.

Tavalyi év szeptemberében dobta ki második, Ultimate Victory című nagylemezét, melyről bizonyára a mostani partyn is hallhatunk dalokat. A hazai képviseletet a Crazy Stylez két rezidens dj-je, Nadir és Zefil biztosítja, valamint rajtuk kívül ott lesz dj Jam és Jers, illetve a Tisza Area Boyz.

Chamillionaire: Ridin' Dirty