Csúcsra járatott dívák

Vágólapra másolva!
Tizenötezer jelölt közül a Zagar együttes Wings of Love című száma is bekerült az International Songwriting Competition döntőjébe, a dance/electronic kategóriában. Magyar előadók közül többek közt blues kategóriában Rúzsa Magdi Unsubstantial Blues című dala is szerepel.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi verseny zsűri összetétele igen vegyes. Tagjai közt olyan prominens személyiségek szerepelnek, mint a szakma nagy öregjei, például Tom Waits, Jerry Lee Lewis, Nelly Furtado, Macy Gray, Sean Paul, Tiësto vagy Robert Smith, a Cure frontembere.

A bírák olyan szempontok szerint válogattak, mint a kreativitás, eredetiség, kompozíció, illetve a szöveg és a dallam. A dalokra természetesen a közönség is szavazhat február végéig itt.

A Zagar zenekar debütáló albuma, a Local Broadcast 2002-ben jelent meg. Azóta számos rövid- és reklámfilmhez írtak zenét, illetve ők jegyzik Török Ferenc Szezon című filmzenéjét is.

Második lemezük, a Cannot Walk Fly Instead a 2007-es év végén jelent meg, és a Fonogram 2008 zenei díjkiosztón az Év Lemeze címet nyerte el az elektronikus-dance kategóriában.

A Wings of Love azért is érdemel különleges figyelmet, mert a hazai elektronikus közeg jeles énekesnői vendégszerepelnek benne Underground Divas néven.

Sena, az elsőszámú ghánai-magyar fekete hiphop énekesnő, Kutzora Edina Yonderboi zenekarából, aki a Zagar zenekarral is sokszor együttműködött, Judie Jay, aki számtalan elektronikus formációban megfordult a Cas!o Samples-től a Mantrapornoig, Péterfy Bori, a Krétakör Színtársulat jeles tagja, illetve a nemrég feloszlott Amorf Ördögök énekes-alapítótagja, Hódosi Enikő a Neóból és Németh Juci, az Anima Sound System egykori énekesnője.

A nemzetközi dalszerző verseny többi kategóriájában is található magyar jelentkező. Blues kategóriában Kovács Ferenc (T. Rogers) Goin' Home, illetve Rúzsa Magdi Unsubstantial Blues című szerzeménye szerepelnek. Dzsessz kategórában Egri János Memories Of Istanbul, a legjobb tizennégy insrumentális nóta között Papp Gyula (Papp-Sárdy Band) Rhapsody In Paris dala is részt vesz.

Zagar: Wings of Love (feat Underground Divas)

party.[origo].hu