Falakat döngető energiák

Vágólapra másolva!
Közeleg az ősgoás Hallucinogen In Dub live-albuma, új Psycraft-lemez is jön a popper partycsajoknak, megint jön a svéd psytechnós Ticon és sok év után először egy speciális Sphongle full-live is hamarosan kapható. Az Ld50 lemezajánlója.
Vágólapra másolva!

A Ticontól nem szokatlan az, amit az új albummal (2AM ) nyújt, de a pörgősebb, agresszívabb psy-okhoz szokott füleknek talán érdekesség lehet ez a finom, electro- és minimálelemekkel fűszerezett muzsika.

Késő délutáni napsütés vagy minőségi klub illik hozzá, kifinomult ízléssel rendelkező vájtfülű közönségnek viszont visszafogott elegencia és gintonik. Egy-egy track akár tíz-húsz évet is visszarepíthet az időben.

Túl sok tucatzene született az utóbbi pár évben a fullonkörökből, ezért a régen még energikus és pörgős színtér mára már semmi újjal nem rukkol elő. Legalábbis eddig.

A Tactic Mind által összeválogatott My Way egyveleg nagyon kellemes végeredményt hozott az elszállós, éteri ütemek jegyében. Finoman keverednek benne a táncolható ritmusok az angyali dallamokkal és a popos könnyedséggel, mindez pedig fülbemászó vokálokkal és falakat döngető energiákkal. Olyan nevek hozzák a szintet, mint a Phobia, a Yoti, vagy a Silent Hill.

A Psycraft Work of Art-ja nagyon vegyes lett. Van itt electro-psy-hibrid, Dalival közös poprockpsy-mutáns, ami olyan, mintha egy tizenhatéves psy-előadót összeeresztenénk a Guano Apes hangulatával. Akusztikus gitáros dudorászás, alterrockos Tatu-utánérzés, minimálprüntyögés és minden, amitől egy zene eladható.

Twisted Records sem pihen, jelenleg egy Shpongle live-ot szerveznek a londoni Roundhouse színpadára. Egy ilyen party összehozása embertelen munkát és profizmust igényel, nem is nagyon van rá példa.

Hivatalos sajtószöveg azt mondja: "Ezt nem akarod kihagyni. Egy audiovizuális csoda készül, amiről az unokáidnak is örömmel fogsz mesélni majd." A Hallucinogen (ez is, akárcsak a Shpongle Simon Posford projektje) In Dub - Live from Brixton Academy 2007 albumot is itt mutatják be.

Ld50.hu

Shpongle: Divine Moment of Truth