Lenyűgöző űrutazás

Vágólapra másolva!
A Record straight és az Absolution után itt a harmadik Neo-videó a Maps For A Voyage albumról. A Spellbound különlegessége, hogy a szokásostól eltérően nem digitális adathordozót, hanem 35 milliméteres szalagot használtak az archiválásra. A klip február 24-én vasárnap 15 órakor debütál az MTV-n.
Vágólapra másolva!

Hamarosan megjelenik a maxi is, amelyen többek között Karányi-remix is lesz, valamint a zenekar énekese, Kőváry Péter és az alapító, Milkovics Mátyás is készített egy újraértelmezést.

A munkálatok befejeztével a zenekar megkezdi a koncertezést is (legutóbb február elején, az Underworld előzenekaraként lépett fel Pozsonyban). A videoklip, úgy tűnik, beváltotta a hozzá fűzött reményeket: minden különösenn promóció nélkül harminchat óra leforgása alatt a Youtube-on előbb a 82., majd a 39. helyen landolt a legtöbbet játszott zenei klipek között.

A Neo eredetileg Moldvai Márk és Milkovics Mátyás együttese volt, ők ketten korábban a kilencvenes évek közepének egyik legsikeresebb hazai szintipopegyüttesében, a Populärban zenéltek.

Első albumuk 1999 közepén jelent meg Eklektogram néven, melyen instrumentális és vokális számok egyaránt helyet kaptak. Ekkortól fogva vált állandó énekesükké és dalszerzőjükké a Heaven Street 7-ből ismert Szűcs Krisztián.

Néhány kislemez és remix kiadása után második albumuk (Lo-tech Man, Hi-tech World)2002 végén jelent meg. Az együttes kísérőzenét szerzett Antal Nimród Kontroll című 2003-as sikerfilmjéhez, de azokban a hónapokban teljesen át is alakult.

A duó kettévált, Moldvai Márk az önálló produceri karriert választotta, Milkovics Mátyás újjászervezte a Neót. Szűcs Krisztián helyett új énekesekkel, Hodosi Enikővel és Kővári Péterrel, valamint Szűcs Gergő dobossal, akit nemrég Benedek Tamás váltott fel. A Maps for Voyage album 2006-ban látott napvilágot.

party.origo.hu

Neo: Spellbound