Schösow: csattogás helyett hullámzás

Vágólapra másolva!
Nem is gondolná az egyszerű trance-rajongó, hogy ki mindenkit adott már Svédország az irányzatnak. Ott van, például, Mike Shiver a Balti-tenger partjáról, Kalmarból, David West és Özgür Can a fővárosból, Stockholmból, az utóbbi hónapok szemtelenül fiatal felfedezettje, Marcus Schössow pedig a kortárs művészeti rendezvényekről is híres Helsinborg városában él. Marcus tehetségéről december végén a magyar közönség is meggyőződhetett, a Trancetream ekkor készített vele és a szlovák Nifrával egy interjút.
Vágólapra másolva!

Ha begépeljük a neved a The Djlist keresőjébe, eredményként a neveddel együtt techno-minimal a stílus is érkezik. Miért?
- Nem is tudom. A stílusom nem trance, nem techno, nem house, sokkal inkább ezek egyesítése. Számomra stílusmeghatározásként elég annyi, hogy amit játszom, az tánczene, avagy olyan zene, amire táncolnak.

Mégis, zenéidet elsősorban a trance-dj-k kezdtél el játszani, méghozzá elég nagy nevek. Úgy robbantál be, mint egy bomba.
- Valóban nagyon gyorsan történt, talán három hónap alatt. A Mr. White című szerzeményemmel kezdődött, és attól fogva pörgött minden.

Mit gondolsz, mi az, amit a munkád újdonságként hozhat a műfajba?
- A trance most már évek óta ugyanúgy szól. Ugyanúgy épülnek fel a zenék, ugyanúgy állnak össze, ugyanazokat a sablonokat használják. Amikor az emberek először találkoznak az én hangzásommal, általában meglepődnek. Azt hiszem, leginkább úgy tudnám leírni stílusom, hogy a szertecsattogó ütemek helyett a hullámzást kedvelem jobban.

Nifra, mi az, amit egyáltalán tudunk kell rólad, azon kívül, hogy egy fiatal hölgyet tisztelhetünk benned?
- Egy 19 éves dj vagyok Szlovákiából, akit éppen most szerződtetett az Armada, Armin van Buuren lemezkiadója. Tizenhárom éves korom óta rajongok az elektronikus zenékért. Szerettem volna dj lenni, zenéket írni. Úgy tűnik, hogy éppen most tudom valóra váltani ezt az álmomat.

Mr. White

Hogyan kerültél kapcsolatba az Armadával?
- Mindig is kedveltem ezt a kiadót. Náluk vannak a legjobb trance- és progresszívzenék. A legnagyobb álmaim egyike volt, hogy szerzeményeim az Armadánál jelenhessenek meg.

Ha kíváncsi vagy, mi a véleménye Marcus Schössow-nak a svédországi partykultúráról, olvasd el a teljes interjút a Trancetream-en!

Tenge/Trancetream.fm