Most versenyt firkálhatnak a graffitisek

Vágólapra másolva!
Networkpartnerünk, a Hiphop.hu tegversenyt hirdet, a honlap címét kell teg (az eredeti, angol írásmód szerint: "tag") formájában elkészíteni, és azután viselni a nyereményt, póló és sapka formájában.
Vágólapra másolva!

A hiphop.hu tegversenyt hirdet. A pályaműben a www.hiphop.hu-t (fontos, hogy a "www"-vel együtt) kell teg-formában elkészíteni. Az elkészült alkotást jpg, gif, png, ai, cdr vagy pdf formátumban kell elküldeni az [email protected] email-címre február 25-ig. A szerkesztőség kiválogatja a legjobb darabokat, majd közönségszavazásra bocsátja őket.

A szervezők arra kérik a pályázókat, hogy a fájlok ne legyenek nagyobbak 200-300 kilobájtnál. A győztes nyereménye a saját művével ellátott póló, baseballsapka, továbbá viszontláthatja rajzát a hiphop.hu/tv-n és a magyar MTV képernyőjén is. (Érdekes egyébként, hogy a www.drumandbass.hu címen elérhető Impulsecreator zenei magazin logója ugyancsak tegformában létezik.)

- A teg lényege, hogy a graffitiművész aláírását egy vonalból állítja össze, ez a gyorsan leírható kis rajz jelenik meg a városban aztán minden lehetséges felületen - magyarázza Soka, a Hiphop.hu szerkesztője. - Az igazi graffitisek lenézik azokat, akik csak telefirkálják a várost, de művészi rajzokat nem készítenek. A teg lényege, hogy készítőjének nevét hirdeti, az utcafestők ugyanis figyelik, ki, merre hagyta ott keze nyomát - tette hozzá.

Soka azt tanácsolja a pályázóknak, hogy vegyék figyelembe: a nyertes teg szinte bármilyen méretben használható legyen, hiszen az meg fog jelenni akár videókon, de jól kell mutatnia nagyobb méretben, pólókon is is.

Budapest graffiti

A Hiphop.hu csapata erre az évre több hasonló versenyt is hirdet. Pólótervezésben, breakben, freestyle-ban mérettethetnek majd meg a hiphoposok. Lassan összeáll az éves eseménynaptár, hamarosan minden versenyző kezdheti betáblázni magát.

party.[origo].hu