Klasszikus éjszaka

Vágólapra másolva!
A gödöllői Club Cue ismét a house műfaj rajongóinak kedvez, ugyanis Classics Party névvel új partysorozatot indít. Az első felvonásra március első napján, szombaton kerül sor a műfajteremtő és korszakalkotó, mára klasszikus, ős-dj-vé lett Tommyboy vendégszereplésével.
Vágólapra másolva!

A műfaj egyik hazai meghatározó alakja nem ma kezdte a szakmát. A kilencvenes években tinédzserévei végét Németországban és Torontóban töltötte, ahol a house-zene éppen formálódott, és underground módon, kis klubokban játszották progresszív dj-k.

Tommyboy-t annyira magával rántotta a klubélet és az elektronikus zene világa, hogy amikor 1992-ben visszatért Magyarországra, az elsők között kezdett el house-t játszani. 1993-ban megnyerte az első, magyar lemezlovasok technikai tudását felmérő versenyt, a DMC-t.

1994-ben nyitotta meg lemezboltját, az Underground Recordsot. Két év múlva jelentette meg első mixalbumát Housematic Classics címmel, melynek elsöprő sikere megteremtette a sztár-dj kategóriáját itthon is. A "baseball-sapkás dj" néven elhíresült Tommyboy 1996 év őszén megszervezte a Ministry of Sound első kelet-európai turnéját.

Juice Records néven létrehozta saját független lemezkiadóját, mely Future Sound of Budapest és Balaton Grooves című válogatásalbumaival, és az azon található fiatal, tehetséges művészek (Yonderboi, Marcel, Gabor Deutsch, Andrew J, Karányi, Toy Division) önálló munkáinak kiadásával foglalkozott.

1999-ben alapította meg a hazai house-felvételekre specializálódott kiadóját, a Pornostar Recordsot, majd később a Planetarium Label kiadót, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy magyar előadók, vagy a fiatal tehetségek remixeivel kerüljön be a világ klubzenei forgatagába.

Számos remekbe szabott partysorozat elindítása köthető nevéhez, többek között a hazánkban egyedülálló Boat Party is. Rendszeresen sugárzott Housematic rádióműsora mellett aktívan dj-zik, a tavalyi év végén dél-amerikai turnéján pörgette kedvenc lemezeit.

E hét szombaton a Club Cue Classics Party Volume 1 partyjának keretében a kilencvenes évek és napjaink forró és dübörgő house-slágereit játssza. A pult mögött a Club Cue rezidens dj-i, Joe Nathan és Retroboii vezetik föl az estét. A helyszínen a VIVA Club Rotation műsora forgat.

(x)

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]