Halott egér a neten

Vágólapra másolva!
Joel Zimmerman, ismertebb nevén Deadmau5 Myspace-oldalán ingyen letölthetővé tette ötvenhat, eddig meg nem jelentetett munkáját. A rövid számkezdemények pályafutása kezdeti időszakában születtek.
Vágólapra másolva!

Internetes oldalának egyik posztján így vall erről: "az ötlet először Project 56 néven futott, amelyben ötvenhat számot adtam volna ki, olyan embereknek címezve, akik nem tudnak hosszú ideig koncentrálni egyazon dologra..."

Végül nem győzte megvárni a kiadást, és úgy döntött, hogy az egészet feldobja a netre. Arra buzdít mindenkit, hogy szabadon tevékenykedjék a dalokkal, de amennyiben üzleti célra használják fel, akkor azért tüntessék fel a nevét. Az ötvenhat töredék innen tölthető le.

Deadmau5 a kanadai progresszív house/trance éllovasa, akinek művésznevét egy, a számítógépében talált döglött egér ihlette. A bizarr humorú fickó tavaly óta annyira felkapott lett, hogy nyár végéig minden hétvégéje foglalt már. Ez nem lenne nagy teljesítmény, ha évek óta pörögne neve a booking-irodákban, de 2006-ban még senki nem hallott róla.

Múlt év februárjában figyelt fel rá a világ, amikor a Faxing Berling egyik példányát Pete Tong lejátszotta rádiós műsorában. Online terjesztett kislemezei után Mau5trap Recordings néven kiadót alapított.

Eddig legalább tizenöt dance-zenei válogatáson szerepelt, többek közt az In Search of Sunrise 6: Ibiza, a MixMag elektronikus zenei szaklap számára saját kezűleg elkészített Tech-Trance-Electro-Madness mixen, továbbá Armin Van Buuren rádióműsorában, a State of Trance-ben is. Stúdióalbuma még idén várható.

party.[origo].hu

Deadmau5: Faxing Berlin