Mozizó látványlovagok - idén is vj-torna

Vágólapra másolva!
Magára is valamit adó partyszervező ugyebár nemcsak a zenéről, hanem a megfelelő látványvilágról is gondoskodik - az úgynevezett visual jockey (vj) napjainkra külön szakmává nőtte ki magát, sőt egyesek már művészetként tartják számon. Az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Cinetrip Tours nemzetközi vj-tornának a Merlin ad helyet február 25. és március 1. között.
Vágólapra másolva!

A nemzetközileg elismert vizuálmágusokat tömörítő Cinetrip-brigád a szakmán belüli párbeszéd elősegítése végett indította el a vj-tornát. Az egyhetesre nyújtott rendezvényen hétfőtől szerdáig nyitott szakmai workshopon vehetnek részt az érdeklődők, ahol főként magyar és külföldi vj-k, programfejlesztők mutatják be a szakma fortélyait.

Csütörtöktől szombatig tart a nagy megmérettetés, ahol az idén is három kategóriában mérik össze tudásukat a versenyzők. A konzerv kategóriában az előre elkészített (zenére összevágott) művek készítői indulnak, és két díj talál gazdára: a fesztivál zsűrije által legjobbnak ítélt alkotás, illetve a közönség kedvence.

Az élő kategóriában olyan vj-k és maximum háromfős csapatok jelentkezését várják, akik, illetve amelyek a közönség és a fesztivál zsűrije előtt élőben mutatják be alkotásaikat. Itt is két díjért versenyeznek a jelentkezők, a zsűri az általa legjobbnak talált, élőben előadott, legfeljebb tizenkét perces alkotást jutalmazza.

A másik cím a Tusa bajnokát illeti, melyben a vj-k a zenei és filmanyagot sorsolás útján, az előadás előtt húsz perccel kapják meg. Ezután egy hatperces párbajban mérik össze és mutatják be felkészültségüket és technikai tudásukat.

A zsűri külföldi tagjai között ott lesz a holland Olga Mink (VJ Oxygen), az olasz Gianluca del Gobbo, a Flxer program kitalálója és a Flxer csapat alapítója, valamint a svájci Ilan Katin és Boris Edelstein, a Modul8 fejlesztői.

A hazai színeket a zsűriben Bodóczky Antal, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanára, a Medence csoport tagja és Sugár János, a Magyar Képzőmuvészeti Egyetem Intermédia tanszékének tanára képviseli. A jelentkezéseket mindhárom kategóriában február 22-ig, azaz most péntekig várják a szervezők.

Cinetrip VJ Torna 2004 - Egyedb livemix