Csajok a csúcson - megvannak a Bladerunnaz-születésnap nyertesei

Vágólapra másolva!
Kilencedik születésnapját ünnepli a hazai drum'n'bass szcéna meghatározó szervezőbrigádja, a Bladerunnaz. A szombati zsúron a lányok nem a tortából ugranak ki, hanem csak a dj-pult mögé állnak, de a zenéjük simán überel bármilyen sztriptízműsort. Kisorsoltuk a nyerteseket.
Vágólapra másolva!

Lassan kilenc éve már, hogy néhány lelkes zenefanatikusból és dj-ből álló fiatal elhatározta, hogy drum'n'bass-bulikat fog szervezni Budapesten. Ridley Scott filmklasszikusa után felvették a Bladerunnaz nevet, majd '98 decemberében megtartották első bulijukat.

A következő év februárjában első nagyszabású partyjukon az akkor éppen szárnyukat bontogató Fresh&Vegas-t (Bad Company) látták vendégül. Azóta is töretlenül szállítják hazánkba a nemzetközi d'n'b-szcéna legjobbjait, a most szombati bulin a Felina kollektíva és vendégei szolgáltatják a születésnapi torta mellé valót.

A kizárólag női dj-k alkotta Feline az egyik legnépszerűbb drum'n'bass-partysorozat nemcsak Londonban, hanem immár világszerte. A tavalyi évben kaphatott először ízelítőt a hazai közönség a Feline-érzésből a Bladerunnaz jóvoltából, s idén úgy döntöttek a szervezők, hogy kilencedik születésnapjukat is a hölgyek társaságában tölthetjük el.

A rasztahajú dj Flight a Metalheadz kiadó tagja, fiatal kora ellenére állandó dj-ként szerepelt a Fabio nevével fémjelzett Swerve és a Grooverider szervezte Grace esteken. A BBC 1XTRA rádióadóján egészen tavalyig, öt éven át vezette a The Next Chapter című műsorát, amely szlogenjéhez hűen ("quality controlled music only") a minőségi drum'n'bassre fókuszált.

Flight a stúdióban is aktív, az egyik legtehetségesebb producerrel, Breakage-dzsel alkotják az Alias párost, amely különböző kiadóknál adta ki eddig csekély számú, de zseniális zenéit. Emellett saját kiadót is vezet Play:Musik néven, ahol - ha a hírek igazak -, hamarosan magyar producerek (Bal és ICR) kiadványai is megjelennek.

Alley Catet a tört ütemek szeretete ösztökélte arra, hogy hagyja ott az Egyesült Államokat. Németország után Londonban kötött ki, ahol csatlakozott a Skunkrock kiadó nemzetközi csapatához, ahol jelenleg dj- és produceri munkákat lát el. Alley Cat a pult mögött - a kiadóhoz hasonlóan - nem ragad le egy irányzatnál, a törtek széles palettájáról egyformán válogat.

Anglia első számú női szövegelője, mc Chickaboo '92-ben kezdte pályafutását Birminghamben. Több stílusban is otthonosan mozog (d'n'b, breakbeat), sokat szerepel élőben dj-k oldalán, de gyakran kap stúdiófelkéréseket is. Ő a hivatalos ceremóniamestere Jazzie B világsikereket elért Soul II Soul formációjának is. Jelenleg szólóalbumán dolgozik, amely várhatóan hasonlóan sokszínű és változatos lesz majd, mint eddigi munkái.

A nyolcadik Bladerunnaz-születésnap