R'n'b-vel kísérleteznek a svéd elektrósok

Vágólapra másolva!
Új elektro-stílust próbálnak elterjeszteni a Skandináv-félsziget országai. A skwee igazi mai keverékzene, r'n'b-ből és elektróból épül fel. A hírek szerint máris terjed, egész Európában.
Vágólapra másolva!

Az új elektronikus ritmusokat a Flogsta Danshall label vette szárnyai alá, de egyre több kiadó lát az új stílusban. fantáziát. A lemezkiadó cég vezetője szerint egyre több producer és dj fordul a skwee felé. Mostanra három-négy label is foglalkozik ezzel a stílussal.

"A skwee az r'n'b és az elektro keveréke. Valójában alapjaiban r'n'b, amit oly módon rakunk össze, hogy az elektrót kedvelőket is elvarázsolja." - mondta Pavan, a kiadó atyja. "Európa más részeiből is kaptunk visszajelzést arról, hogy ilyesmivel próbálkoznak, de Finnországban és Svédországban ez egyenesen az underground zenei élet középpontjában van" - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy vajon miért pont ezekben az országokban a legnépszerűbb az irányzat, Pavan azt válaszolta a DjMag-nek, hogy ezekben az országokban mindig is erős volt az alternatív elektro.

Terveik szerint nemsokára megjelentettnek egy mixalbumot, amelyen tizennyolc producer munkái kapnak helyet, köztük egy francia egy spanyol és egy angol előadóval.

party.[origo].hu

Skwee Like a Pig-party