Kütyü lumbágós dj-knek - hangrendszer a zsebben

Vágólapra másolva!
A svéd Tonium Laboratories a napokban dobta piacra Pacemaker nevű zseb-dj-rendszerét, mellyel bárhol lehet zenét mixelni, ráadásul egyszerűen hozzáköthető nagyobb keverőkhöz vagy más hangrendszerekhez.
Vágólapra másolva!

A százhúsz gigás merevlemezzel felszerelt (akkora, mint egy erősebb otthoni pc) Pacemakert egyszerűen lehet csatlakoztatni nagyobb hangrendszerekhez is.

A Tonimum szerint akár buszon vagy metrón is bárki nyugodtan csinálhat mixeket kedvenc számaiból. A kis gépben találhatóak effektek, tempóegyeztető, és minden olyan, amit egy dj használ.

A Pacemaker egyarát kompatibilis pc-kel és Macintoshokkal, és az összes általánosan elterjedt audioformátumot is tudja kezeleni. A gyártók egy közösségi portált is létrehoznak, ahol bárki megoszthatja az átala készített mixeket.

Arról nem szólnak a hírek, hogy Magyarországon ki forgalmazza majd a mobiltelefon-méretű szerkezetet.

Egyelőre azonban gyors körkérdésünkből úgy tűnik, a hazai lemezlovasok még nem erre vágynak, bár egyre többen használják ezeket az újabb kompakt a technikákat is.

Mostanában kezdett elterjedni például a Serato nevű program is, mely mp3-fájlokat játszik egy fantomlemezjátszó segítségével.

A Pacemakerről azt mondják, professzionális hangminőséget képes generálni, bár ezt persze a dj-k ritkán hiszik el, amíg ki nem próbálják. Az oldschool-arcok pedig úgyis maradnak a vinylnél.

party.[origo].hu

Kézivezérlés