Egy lexikon megmondja, hogyan lehetsz Eminem

Vágólapra másolva!
Hiphopszótárral gazdagodott az internet: a friss online lexikonban összegyüjtötték a legjobb rímeket, ezzel is segítve, hogy bárkiből igazán jó rapper legyen.
Vágólapra másolva!

Hiphoprímszótárt adott ki az az On-linerecords.com. A netes lexikon rapszövegírók képességeit szeretné fejleszteni, illetve segítséget nyújt kezdő mc-knek. A szótárban több mint ezerkétszáz angol kifejezés található, ráadásul van egy külön fejezet a hiphop történelméről is.

A rímtípusok leírása mellett rengeteg példát is ad a szerző a legkedveltebb fordulatokra. Kiküszöbelendő az esetleges szókincsbeli hiányosságokat szinonímaszótárt is beépített a művébe a szerző, Rico Picenoni. Aki kiemeli, a legértékesebb előnye a könyvnek, hogy példákat ad alliteráló, több szótagban is rímelő sorokra.

"A mostani hasonló szótárak csak a szóvégi rímekre koncentrálnak, és ezért ezekből nem lehet erős, több szótagban is rímelő sorokat gyártani. Az igazi nagy sztárok, mint Eminem, olyan szövegeket írnak, melyekben öt-hat, vagy akár hét szótag is rímel, és ezzel jelentősen megnöveli a dalok hatásfokát."

Arra az újságírói kérdésre, hogy miért vágott bele ebbe az elsőre teljesen szükségtelennek tűnő feladatba, a szerző azt mondta: "Imádok írni és tanítni másokat."

Az ugyen nem derült ki, hogy Picenoni úr milyen dalszövegírási kvalitásokkal rendelkezik, de talán mindegy is, hiszen lehet, hogy egy leendő rapsztár már most is tanulmányozza a honlapot.

party.[origo].hu

Akkezdet Phiainak nincs szüksége szótárra