Lemondott Jay-Z, az elnök

Vágólapra másolva!
Lemondott Jay-Z a Def Jam lemezkiadó elnöki posztjáról. Három évig vezette a céget, de most úgy döntött, visszavonul, és csak előadóként marad a kiadónál.
Vágólapra másolva!

Jay-Z hivatalos közleményében azt írja, nem hosszabbítja meg a Def Jamnél saját elnöki szerződését, amely 2007 december 31-én járt le. A rapper három éven át volt az egyik legfontosabbnak tartott hiphopkiadó vezetője. Új lemezeit már saját kiadójánál, a Roc A Fellánál fogja megjelentetni.

A pletykák szerint Jay-Z kevesellte a fizetését, holott korábbi interjúiban azt hangoztatta, hogy új üzletpolitikával szeretne előállni, mert unja, hogy a hiphopéletben (is) minden a pénzről szól. A média akkor nyomban lecsapott erre a mondatra, hiszen a Forbes magazin szerint Jay-Z a világ leggazdagabb rapelőadóje.

Hogy mást ne mondjunk, társtulajdonosa az NBA-ben szereplő New Jersey Nets kosárlabdacsapatnak, és jelentős részesedése van a Budweiser sört gyártó cégben. Csurran-cseppen még valamicske a General Motors és a Hewlett-Packard reklámszerződései nyomán is.

A rapsztár motivációiról még annyit, hogy korábban egyszer megjegyezte: "Elegem van abból, hogy olyan előadóknak kell lemezeket gyártanom, akik nem is igazán érdekelnek".

A múlt év végén egyébnént szárnyra kapott a hír, hogy felesége, Beyoncé dance-lemezen dolgozik, aminek a kiadófőnök egyáltalán nem örül. Az egykori Destiny's Child-tag a The Freemansons formációt választotta albumának elkészítéséhez. A duó eddig is csinált már számára remixeket.

A Def Jam kiadó képviseletében L.A. Reid azt nyilatkozta, tiszteletben tartják Jay-Z visszavonulásról szóló döntését, bár hiányozni fog a szakértelme.

Jay-Z: Change Clothes

party.origo.hu