Trance-fűszert hoztak a hollandok

Vágólapra másolva!
A First State formáció ismertebb tagja, Ralph Barendse már több trance-sláger címe mögött feltűnt mint szerző - most Van Der Waallal összeállva elkészítette a Time Frame-et. Vokális trance lett, némi progresszióval balanszírozva. A Trancetream lemezajánlója.
Vágólapra másolva!

A First State formáció két holland producert rejt, egyikük Sander van der Waal (aka Sander van Dien), a másik pedig Ralph Barendse, akit az Alpha Breed, a Midway és a Ralphie B álneveken is ismerhetni.

Ralph mögött erősebb zenetörténelem van, elég csak Alpha Breed Enlightmentjére gondolni 2001-ből, vagy a hasonló kvalitásokkal rendelkező Massive-re (ezt Ralphie B néven szerzette), esetleg az ugyanezen alias alatt, Misja Helsloot First Second című számából alkotott remixére.

Pár évvel ezelőtt indult a két fiatalember együttműködése, aminek az első gyümölcse a First State és a Sacred című szerzemények voltak. Aztán nemrég megérkezett az első saját albumuk, a Time Frame. Alapvetően trance-albumról van szó, de szinte minden számban tetten érhető némi progresszív- vagy minimál-hatás, jól eltalált arányokban.

A lemezen tíz tracket találunk, egymáshoz remekül passzoló zenékkel - jó érzés egyvégtében végighallgatni. Tiff Lacey énekel a Where Do We Go-ban, Anita Kelsey a Falling-ban, amely mellesleg a 2007-es év egyik nagy trance-slágere volt.

A Your Own Way-ből Elliot Johns hangja ismerős lehet, ő énekelt Marco V Second Bite-jában is. A szám alapdallama nagyon hasonló, mint a Cosmic Gate-es Nic Chagall-féle What You Need-é, de Ralphie-ék munkája sokkal összeszedettebbnek tűnik, a hangszerelés jobban együtt él a dallammal.


Your Own Way

Ha már itt tartunk, az Evergreen egy kicsit Armin Van Buuren Hymne-jére hajaz, de nem zavaró mértékben. Összességében kellemes az album, több kiemelkedő számmal, de tény, hogy egyik-másik tölteléknek tűnik.

Trancetream.fm

Evergreen