Obama szenátor a hiphopot is használná

Vágólapra másolva!
Az amerikai demokraták egyik lehetséges elnökjelöltje - ha nyer a választáson - arra használná a hiphopot, hogy pozitív üzeneteket juttasson az emberekhez. Barack Obama ehhez Jay-Z és Kayne Westet segítségét kérte.
Vágólapra másolva!

Barack Obama, az Egyesült Államokban idén tartandó elnökválasztás demokrata jelöltségére esélyes szenátor azt mondta, az amerikaiak nevelésére, a társadalmi kommunikáció javítására használná a hiphopot. Mármint akkor, ha végül őt választanák meg az Egyesült Államok elnökének - írja a Gigwise.com.

Az afroamerikai Obama azt vallja magáról, lelkes rajongója a műfajnak. Ezt bizonyítandó, már találkozott is két kedvencével Kayne Westtel és a Def Jam volt elnökével, Jay-Z-vel.

Arról beszélgettek, hogyan lehet a zenét a társadalmi feszültségek csökkentésére használni. A szenátor egy tévéshow-ban kijelentette, célja a kommunikációs szakadék áthidalása.

"Ha a hiphop pozitív üzeneteire fókuszálnánk, akkor nagyon fontos dolgokat érhetünk el az embereknél, és ezzel gondolkodásra is késztetnénk a társadalmat" - tette hozzá.

A szenátor a pozitívumok mellett azt is hangsúlyozta, sok olyan dolog van a mostani rapzenében, amivel nem tud azonosulni. Szerinte még az említett kedvencei is olyan dolgokról beszélnek néha, amelyek kárt okoznak a társadalomnak.

Obama szerint sok olyan dal van, amelyben sértő módon beszélnek a női nemről, és ugyancsak túl sokszor szerepel a dalszövegekben az Amerikában politikailag nem korrekt - de a feketék által magukra, illetve egymásra gyakran használt - "nigger" kifejezés.

A szenátor szerint a "pozitív hiphopnak" nem az anyagi dolgokról, kocsikról, nőkről és a több pénzről kéne szólnia, hanem a közösségtermésről.

party.[origo].hu

Cypress Hill: Rap Superstar