Ingyen kapjuk a lázadást - töltsd le az Anima Sound System online-lemezét!

Vágólapra másolva!
Januárban egyszerre két  új Anima Sound System-lemez jelenik meg, ráadásul mindegyik csak online formában - és ingyen. A Mutiny on the Ship című lemezen egy A38-as koncertet rögzítettek, az Upload/Download címe pedig magért beszél: Anima-remixeket kapunk, Mindkét album ingyen elérhető a Z2 Zeneportálon.
Vágólapra másolva!

Prieger Zsolt, a zenekar "motorja" nemrég azt nyilatkozta: "Minket nem nagyon érdekelnek olyan gazdasági megfontolások, hogy több lemez külön-külön mennyi médiamegjelenést jelent, illetve hogy mennyit tehetnénk zsebre belőlük. Egyszerűen felgyűlt bennünk a zene." Éppen ezért a Z2 Zeneportálon mindkét lemez elérhető január 23-tól, tokkal-vonóval-borítóval.

Ami a koncertalbumot illeti: az A38-on felvett tizennyolc szám könnyűszerrel megtöltene egy duplaalbumot is, már ha az Anima a hagyományos megjelenést választotta volna. A színpadon olyan zenészek működtek közre mint JC001, Heidi Levo vagy Jeremy Thompson. Ez persze azoknak nem újdonság, akik ott voltak koncerten, vagy ismerik a zenekar munkásságát.

A Mutiny On The Ship jól hozza a koncertélményt, nem esett át olyan utómunkákon, amelyek kisimították volna az élő fellépés varázsát. A tizennyolc szám sorrendje sem a szokásos albumokra jellemző felépítést mutatja, inkább a koncertközönség igényei alapján értelmezhető.

Erős stílus-, és mondanivaló-blokkok követik egymást, nyilvánvalóan figyelve arra, hogy mennyit képes a tömegben pörgő egyszeri koncertvendég egyhuzamban ugrálni, és mikor van szüksége pár percnyi lazításra. Ilyenformán a koncertrutin máris biztosítja a (fél)sikert, de szerencsére az Animának ezen kívül más is van a tarsolyában.

Pro Drom egy régebbi változatban