Előzetesben a PASO! - új album a láthatáron

Vágólapra másolva!
Márciusban új, Babylon Focus című hangzóval jelentkezett a Pannonia Allstars Ska Orchestra. Az idei év hátralévő részében egy mixalbum és a második stúdióalbum kiadását tervezi a PASO.
Vágólapra másolva!

A jamaikai zenék közül is leginkább a skát propagáló Pannonia Allstars Ska Orchestra a Babylon Focus című hangzóanyaggal egyrészt a májusra tervezett mixalbumot előlegezi meg, másrészt a jelenállás szerint decemberre elkészülő második stúdióalbumot (az első, Budapest Ska Mood címűt az amerikai Megalith Records adta ki 2005 decemberében).

Nem csoda, hogy az előzetes kiadványon, mely bakeliten is kapaható (például a Deep lemezboltban) két saját szám (Babylon Focus, Joseph) és öt a Budapest Ska Moodon szereplő dal remixe található. Az új kiadvány dalai egyébként a Dalok.hu oldalról is letölthetőek.

A remixerek között ott van a Tesó című film zenéjét jegyző The Uptown Fellaz, a PASO billentyűse Mr. P, Toybox , Futureboy, és Dr. Dermot. A májusi remixalbumra mások mellett még Titusz, Negro és Ladánybene 27 is összehoz egy-egy feldolgozást.

A decemberre tervezett stúdióalbumról viszont egyelőre csak annyit tudni, hogy nyolc számot már fölvett a héttagú zenekar, köztük az említett Babylon Focust és Josephet, melyeket decemberig még tovább finomíthatnak, és egy pár új darabot is írhatnak Valószínűleg az új albumot is az elsőnél már bevált amerikai kiadó gondozza.

A csapat tagjaival addig is találkozhatnak a rajongók, például a szerdánként szokásos PASO Ska-Reggae Klubban a Trafóban. A teljes zenekar pedig legközelebb április tizenharmadikán, azaz most pénteken az A38 hajón lép színpadra, ahol föllép még a cseh ska reprezentáns Fastfood Orchestra, a hazai Skafanderz és a szerdai klubok rezidensei, azaz a Sound Sistaz.

Peter Poppara